Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én opvallendste nieuws van vandaag.

Zwaargewonde fietser (36) bezwijkt aan verwondingen na aanrijding met scooter

Almere
Een 36-jarige fietser, die eerder deze maand zwaargewond raakte bij een botsing met een scooter in Almere, is aan zijn verwondingen overleden. Dat bevestigt de politie.

Lees het artikel



Eigenwijze ezels Wendy en Jannes nemen de benen en laten zich moeilijk vangen

Lelystad
Automobilisten op de Houtrib- en Parkdreef in Lelystad keken maandagochtend raar op toen ze ineens twee ezels tegenkwamen op de weg. De eigenwijze ezels Wendy en Jannes bleken de benen te hebben genomen. Ze ontsnapten uit hun tijdelijke verblijf in Dierenweide het Stadspark en zetten korte tijd de boel op stelten.

Lees het artikel



Almere kapt 99 'gevaarlijke' iepen, 120 nieuwe bomen geplant

Almere
De gemeente Almere laat 99 iepen kappen aan het Humberpad, een fietspad in Almere Stad. De gemeente wil de bomen weg hebben omdat ze voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. 

Lees het artikel



Indonesische roots Thom Haye leiden tot explosieve groei volgers Almere City

Almere
Het aantal volgers van het Instagram-account van Almere City is in de afgelopen dagen explosief gestegen. Vrijdagmorgen telde het account van de voetbalclub nog 39.600 volgers, maandagmiddag is dat aantal meer dan verdubbeld naar 82.900 volgers. 

Lees het artikel



Designerdrug 3-MMC steeds populairder in Emmeloord

Emmeloord
Het gebruik van de harddrug 3-MMC onder de jeugd in Emmeloord is toegenomen, dat zeggen jongerenwerkers van welzijnsorganisatie Carrefour en jongerencentrum Heelal. Omdat aan het gebruik ervan grote risico's kleven moet dit goed in de gaten worden gehouden, vinden ze.

Lees het artikel



Clubloze voetballer Brenet uit Almere vervolgt loopbaan in Qatar

Almere
De Almeerse voetballer Joshua Brenet vertrekt naar Al Rayyan in Qatar. Dat bevestigt de voetbalploeg uit de Qatarese hoofdstad Doha. De clubloze verdediger heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend. 

Lees het artikel



Hoger beroep in zaak rond fatale val van trap in Zeewolde

Zeewolde
Een man uit Voorst die vorige maand 8 jaar cel kreeg voor het ombrengen van zijn vriendin in Zeewolde gaat in hoger beroep tegen die straf. Ook het Openbaar Ministerie (OM) heeft beroep aangetekend. Dit betekent dat het gerechtshof in Leeuwarden zich in de toekomst opnieuw over de zaak moet buigen. 

Lees het artikel



Wetenschap wil de ui doorgronden en nog gezonder maken

Flevoland
Is de ene ui de andere ui? En zo nee, waar zitten de verschillen dan in? Professor Martijn Bezemer van de Universiteit Leiden wil dit precies weten en doet onderzoek naar deze groente. Ook in Flevoland bezoekt hij verschillende akkers om uien en de grond waarin ze groeien mee te nemen naar het laboratorium.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland