Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én leukste nieuws van vandaag.

Weer geen kermis in Lelystad deze zomer, vergunningaanvraag onvolledig

Lelystad
De kermis op De Meent in Lelystad gaat deze zomer niet door. Het is het tweede jaar op rij dat de gemeente geen vergunning verleent. De kermisexploitant zou een niet realistische aanvraag hebben gedaan. Wat er niet realistisch aan was, wil de gemeente niet zeggen.

Lees het artikel



Flevolandse PVV-fractie krijgt vrije hand voor benoeming nieuwe gedeputeerde

Flevoland
De PVV-fractie in Provinciale Staten van Flevoland wil snel een opvolger aandragen voor gedeputeerde Chris Jansen. Die is namelijk per direct naar Den Haag vertrokken voor een post in het nieuwe kabinet. "Het liefst zouden we nog voor het zomerreces een naam presenteren", geeft Statenlid Willem Boutkan aan.

Lees het artikel



Leerkracht basisschool voorlopig niet voor de klas door melding grensoverschrijdend gedrag

Almere
Een docent van basisschool De Duinvlinder in Almere Poort mag voorlopig niet lesgeven op de school. Tegen de man is onderzoek ingesteld na een melding van grensoverschrijdend gedrag. Dat bevestigt de overkoepelende scholengroep Stichting Katholiek Onderwijs (SKO).

Lees het artikel



Tot 30 minuten omrijden door werkzaamheden tussen Lelystad en Almere Oostvaarders

Flevoland
Wie de komende vier avonden of nachten met de auto van Lelystad naar Almere wil, kan niet via de A6 rijden. De snelweg wordt elke avond vanaf 19:30 uur afgesloten voor werkzaamheden tussen de oprit Lelystad (10) en de afrit Almere Oostvaarders (8). De weg van Almere naar Lelystad blijft wel open.

Lees het artikel



Marc Jaskulski uit Dronten twee maanden spoorloos; aandacht in Opsporing Verzocht

Dronten
In het tv-programma Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond aandacht gevraagd voor de vermissing van Marc Jaskulski uit Dronten. De 36-jarige man is inmiddels al ruim twee maanden vermist.

Lees het artikel



Niemand wil de voormalige kerk Het Saalicon in Creil kopen

Creil
"Niemand wilde het pand hebben", zegt Sander Eising van Woningcorporatie Mercatus over de voormalige kerk Het Saalicon in Creil. Het pand is daarom uit de verkoop gehaald. "We kwamen er ook achter dat de huurcontracten niet meer up-to-date waren", zegt hij. Die contracten zijn opengebroken en aangepast.

Lees het artikel



Restaurant bij Kuinderbos bijna klaar, opent in januari de deuren

Noordoostpolder
Vakantiepark Eigen Wijze in Bant en Staatsbosbeheer openen in januari een nieuw restaurant op het park. De bouw is bijna klaar en er is ook een uitbater gevonden: cateraar Slump, eveneens uit Bant. Volgens Wietse van Wegen, mede-eigenaar van het vakantiepark, "moeten alleen nog wat puntjes op de i worden gezet".

Lees het artikel



Biddinghuizenaren kunnen meedenken: gaat ruim 1 miljoen naar zwembad De Alk of naar iets anders?

Biddinghuizen
De komende weken mogen inwoners van Biddinghuizen hun mening geven over de besteding van ruim 1 miljoen euro. Dat geld is gereserveerd voor de renovatie van zwembad De Alk, dat dringend aan een opknapbeurt toe is.

Lees het artikel



Loftuitingen voor nieuwe staatssecretaris Chris Jansen (PVV) met brede ervaring

Flevoland
"Hij is bijzonder loyaal aan de PVV, een echte PVV'er. Dus ik denk dat Chris een fantastische keuze is op die plek." Dat zegt oud-fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV in Almere over de voordracht van Jansen als staatssecretaris van Openbaar Vervoer en Milieu in het nieuwe kabinet-Schoof.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland