Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én leukste nieuws van vandaag.

Dader vuurwerkbom Urk duikt op in enorm Zeeuws drugslab: "Moest motors repareren"

Urk
Een 32-jarige man uit Urk die in 2019 het brein was achter de beruchte aanslag met een vuurwerkbom in zijn woonplaats, speelt nu een rol in een geruchtmakende drugszaak in Zeeland.

Lees het artikel



165 jaar na de ontruiming van Schokland: werelderfgoed in de polder

Schokland
Precies 165 jaar geleden werd het eiland Schokland ontruimd op last van de koning. Omroep Flevoland zond daarom woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur de hele dag live uit vanaf het unieke UNESCO-werelderfgoed 'Schokland'.

Lees het artikel



Nagelerbrug na urenlange storing weer open voor auto's

Noordoostpolder
De Nagelerbrug in Emmeloord heeft woensdag urenlang opengestaan door een storing. Die trof ook andere bruggen in Noordoostpolder, maar daar viel de overlast voor het autoverkeer mee omdat de brugdekken nog omlaag stonden.

Lees het artikel



Drie maanden cel en auto kwijt na dollemansrit A6 onder invloed van drugs

Flevoland
Achteraf had hij een taxi moeten pakken. Dat gaf een 27-jarige Amsterdammer dinsdag in de rechtbank in Lelystad direct toe. Maar een telefoontje dat het niet goed met zijn moeder zou gaan, maakte dat hij op de bewuste zondagavond, vorig jaar oktober, niet nadacht en direct in zijn auto sprong.

Lees het artikel



College Lelystad komt met 30 miljoen aan bezuinigingsvoorstellen

Lelystad
Het college van burgemeester en wethouders van Lelystad komt over twee weken met een pakket bezuinigingsvoorstellen van 30 miljoen euro. Daaruit moet de gemeenteraad minstens 17 miljoen aan voorstellen goedkeuren om tekorten vanaf 2026 op te vangen.

Lees het artikel



Laatste wildcard voor grootste golftoernooi van Nederland gaat naar Almeerder Vince van Veen

Almere
Golfer Vince van Veen uit Almere heeft de laatste wildcard gekregen voor de KLM Open. Het internationale toernooi wordt van 20 tot en met 23 juni gespeeld op The International, de golfbaan in Badhoevedorp. Naast Van Veen doen er nog twaalf landgenoten mee aan de 104e editie van het toernooi: professionals en amateurs. 

Lees het artikel



Ziekenhuisweg blijft open: raad Lelystad wil meer weten over plannen nieuw ziekenhuis

Lelystad
De Ziekenhuisweg in Lelystad wordt voorlopig niet afgesloten voor doorgaand verkeer. De gemeenteraad wil eerst meer duidelijkheid hebben over de plannen voor de nieuwe zorgcampus op de plek van het huidige St Jansdal-ziekenhuis.

Lees het artikel



Politiebureau opnieuw dicht, agenten willen 'fatsoenlijk vroegpensioen'

Flevoland
Politiebureaus in Flevoland zijn woensdag opnieuw dicht voor bezoekers. De agenten staken omdat ze een betere regeling willen voor vervroegde uittreding (RVU). De politievakbonden vinden dat de medewerkers door de zwaarte van hun werk de mogelijkheid moeten hebben om eerder met pensioen te gaan. 

Lees het artikel



Rietweg week langer dicht, werkzaamheden lopen uit door slechte weer

Dronten
Door de grote hoeveelheid regen van de afgelopen tijd lopen de werkzaamheden aan de Rietweg tussen Lelystad en Dronten een week uit. De weg is tot 28 juni afgesloten, laat gemeente Dronten weten. 

Lees het artikel



Nieuwe burgemeester neemt roer over in het snel veranderende Urk: vier grote uitdagingen

Urk
Bart Jaspers Faijer staat als nieuwe burgemeester van Urk de komende zes jaar voor een aantal grote uitdagingen. Maandagavond werd bekend dat hij door de gemeenteraad is voorgedragen als nieuwe burgervader.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland