Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én leukste nieuws van vandaag.

Motorrijder verongelukt bij aanrijding met vrachtwagen

Lelystad
Een 50-jarige motorrijder uit Lelystad is donderdagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding met een vrachtwagen. Dat meldt de politie. 

Lees het artikel



Grote verbazing over graf op braakliggend terrein Almere Oosterwold

Almere
Grote verbazing bij iedereen die rondloopt langs de Ibisweg in Oosterwold in de buurt van de supermarkt Lidl langs de A6. Op een braakliggend terrein ligt iemand begraven. 

Lees het artikel



Nog langer cameratoezicht na incidenten in Tussen de Vaarten: 'Kans op herhaling blijft groot'

Almere
Het tijdelijk cameratoezicht in de Klimtstraat in Almere Buiten is voor de vierde keer verlengd. Dat heeft burgemeester Van der Loo besloten. De camera's staan er dan in totaal zo'n tien maanden. Het toezicht werd ingesteld na een beschieting bij een huis en een explosie bij een andere woning. De kans op herhaling blijft groot, stelt Van der Loo.

Lees het artikel



Tot 30 minuten omrijden door werkzaamheden tussen Lelystad en Almere Oostvaarders

Flevoland
Wie de komende avond of nacht met de auto van Lelystad naar Almere wil, kan niet via de A6 rijden. De snelweg wordt vanaf 19:30 uur afgesloten voor werkzaamheden tussen de oprit Lelystad (10) en de afrit Almere Oostvaarders (8). De weg van Almere naar Lelystad blijft wel open.

Lees het artikel



Poldertoren blaast 65 kaarsjes uit in aanloop naar nieuwe renovatie

Emmeloord
De Poldertoren is jarig. Het is donderdag precies 65 jaar geleden dat de inmiddels voormalige watertoren in Emmeloord werd geopend. Wie dat wilde kon deze dag het gebouw beklimmen. De verjaardag luidt een nieuwe renovatie van het Rijksmonument in, die dit najaar moet gaan beginnen. 

Lees het artikel



Bruggen NOP kunnen weer open en dicht, technische fout mogelijke oorzaak

Emmeloord
Alle bruggen in Noordoostpolder werken weer zoals het hoort. Dat laat de gemeente Noordoostpolder weten. Woensdag kon de Nagelerbrug in Emmeloord niet meer dicht, vier andere overgangen konden niet omhoog voor de scheepvaart. Een technische fout was mogelijk de oorzaak van de storing. 

Lees het artikel



Man met Alzheimer betaalt huur niet meer: huurbaas wil van hem af

Zeewolde
Hij is 70-plus en zijn artsen vermoeden dat hij al een tijdje aan Alzheimer lijdt. Dat zou een verklaring kunnen zijn dat hij de huur van zijn woning in Zeewolde niet betaalt. En dan zijn pleegzoon die overlast zou veroorzaken. Bij de rechtbank betoogde de verhuurder dat het klaar is: de man en zijn pleegzoon moeten weg. Zeker toen in de woning een arsenaal aan wapens werd gevonden. 

Lees het artikel



Almeerder staat terecht voor serie-oplichting van luxe hotels

Lelystad
Een ‘poppenkast’, zo noemde de 22-jarige verdachte Kevin V. uit Almere de rechtszaak die tegen hem loopt wegens de vermeende oplichting van vijf hotels in de zomer van 2022. 

Lees het artikel



Gedeputeerde Klopman (BBB) onder druk met motie van treurnis

Flevoland
BBB-gedeputeerde Jan Klopman heeft woensdagavond een motie van treurnis aan zijn broek gekregen van bijna de complete oppositie in Provinciale Staten. De motie werd uiteindelijk verworpen.

Lees het artikel



Lelystedelingen zitten letterlijk met de 'handen in de klei'

Lelystad
Knedend en kleiend waren Lelystedelingen woensdagmiddag druk bezig om de mooiste creaties te maken. Waarom? Om via de natte klei de geschiedenis van de provincie te voelen.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland