Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én opvallendste nieuws van vandaag.

Trouwen in het kwadraat; het kan in Almere

Almere
Een bijzondere ceremonie in het stadhuis van Almere. Niet één, maar twee bruidsparen traden vrijdagmiddag tegelijk in het huwelijk. Zowel moeder als dochter zijn in de echt verboden met hun geliefden.

Lees het artikel



Stanley (37) wil geen tbs met dwangverpleging: 'Ik hang mezelf nog liever op'

Lelystad
Een persoonlijkheidsstoornis met trekken van borderline, een posttraumatische stressstoornis (PTSS) door zijn roerige jeugd en problemen met Jeugdzorg over zijn eigen uit huis geplaatste kinderen. De 37-jarige Stanley B. uit Lelystad heeft geen gemakkelijk leven achter de rug.

Lees het artikel



Handbalkeepster Ten Holte leerde vooral bij HAVAS het plezier in de sport

Almere
Vooral veel plezier maken met het team, dat leerde Yara ten Holte toen ze als jong meisje lid werd van handbalvereniging HAVAS in Almere. De handbalkeepster van Oranje kijkt met een goed gevoel terug op de beginjaren, onder leiding van haar eerste coach Joyce Ruijterman.

Lees het artikel



Meer Flevolanders fel tegen komst van de wolf

Flevoland
Bijna de helft van de ondervraagde inwoners in Flevoland vindt dat de wolf niet thuishoort in Nederland. Dat is de conclusie die het ANP en Kieskompas trekken na het rondsturen van een vragenlijst.

Lees het artikel



Emmeloorder (19) die explosie in Rotterdam voorbereidde, moet een jaar de cel in

Emmeloord
Geld was zijn belangrijkste drijfveer, maar lang heeft een 19-jarige Emmeloorder niet van zijn beloning kunnen genieten. Begin dit jaar werd hij opgepakt voor zijn rol bij een mislukte vuurwerkaanslag in Rotterdam. Die aanslag had in oktober vorig jaar moeten plaatsvinden, maar dat liep mis. Dat kwam doordat de politie op de uitkijk stond. Een dag eerder was in de bewuste straat namelijk ook al geprobeerd een vuurwerkbom te laten ontploffen. Het doelwit was een recyclingbedrijf. Waarom is nooit duidelijk geworden.

Lees het artikel



Met drie boeken in de Bestseller Top 60, Almeerse schrijfster razend populair

Almere
Het is een bijzonder moment voor de Almeerse schrijfster Mariëtte Middelbeek, beter bekend onder haar pseudoniem Linda van Rijn. Ze stond afgelopen week met maar liefst drie boeken in de Nederlandse Bestseller Top 60.

Lees het artikel



Hockeyster Clot krijgt kippenvel als ze denkt aan de Spelen: 'Mijn hart gaat tekeer'

Almere
Hockeyster Catherine Clot kijkt enorm uit om met Frankrijk te mogen spelen op de Olympische Spelen. "Als ik er aan denk ben ik een kind in een snoepwinkel", zegt Clot met een grote smile op haar gezicht. Clot speelt voor Frankrijk omdat ze een dubbele nationaliteit heeft: ze heeft een Franse vader en een Nederlandse moeder.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland