Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én leukste nieuws van vandaag.

Bewoners Verzetswijk niet blij met gemeente: 'Wij wisten van niks, totdat er opeens allemaal bouwhekken stonden'

Almere
In de Verzetswijk in Almere zijn de bewoners boos en teleurgesteld, omdat de gemeente een transformatorhuisje aan het plaatsen is zonder hen hierover te raadplegen. "Wij wisten helemaal van niets, totdat er opeens allemaal bouwhekken stonden", vertelt een bewoner.

Lees het artikel



'Minder Marokkanen'-standpunt achtervolgt Chris Jansen, maar hij heeft nu 'andere rol'

Almere
Meerdere Kamerleden zijn kritisch op het feit dat kandidaat-staatssecretaris Chris Jansen nooit afstand heeft gedaan van de de 'minder Marokkanen'-uitspraak van partijleider Geert Wilders.

Lees het artikel



Tbs-patiënt Oostvaarderskliniek overleden, mogelijk door middelengebruik

Almere
De Oostvaarderskliniek in Almere Buiten doet onderzoek naar de dood van een tbs-patiënt. De man overleed vrijdag, volgens de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) gaat het om een "niet-natuurlijke dood met vermoeden van middelengebruik". Verdere details over het overlijden van de patiënt worden niet gegeven.

Lees het artikel



Nederland - Frankrijk te zien in speciaal voor EK opgetuigde 'Ducdalf Arena'

Espel
Voor het EK is de naam van partycentrum Ducdalf in Espel tijdelijk omgetoverd tot de 'Ducdalf Arena'. In die arena zullen vanavond tussen 100 en 150 bezoekers de wedstrijd Nederland- Frankrijk bekijken.

Lees het artikel



Welke meubels of kleuren? St Jansdal vraagt inwoners mee te denken over nieuw ziekenhuis

Lelystad
Ziekenhuis St Jansdal in Lelystad en Harderwijk is op zoek naar mensen die willen meedenken over het nieuwe ziekenhuis. Die deelnemers kunnen meepraten over bijvoorbeeld de centrale hal, de kleuren en meubels. 

Lees het artikel



Ouders en cliënten luiden noodklok over Almeerse zorginstelling: 'Het is gewoon psychische mishandeling'

Almere
Machtsmisbruik en chantage. Met die zware beschuldigingen schetsen ouders een verontrustend beeld van de zorginstelling DBA (Expertisecentrum Deskundige Begeleiding Autisme) in Almere. Daar wonen zo’n 40 autistische cliënten die, naast het huren van een appartement, ook zorg krijgen van DBA.

Lees het artikel



Gebouw De Schelp moet wijken voor 50 woningen en huisartsenpraktijk

Lelystad
De voormalige locatie van Triade aan het Karveel 39 wordt ontwikkeld tot woningbouwlocatie. Op de plek waar nu nog gebouw De Schelp staat is ruimte voor zo’n 50 woningen en een huisartsenpraktijk. Dat is althans het plan dat nu naar de gemeenteraad gaat.

Lees het artikel



Voetbalclubs Batavia '90 en Unicum zien niks in plan om te trainen bij concurrentie: 'Absurd voorstel'

Lelystad
De voetbalclubs Batavia '90, VV Unicum en SV Lelystad '67 zijn niet te spreken over de verspreiding van hun wedstrijden en trainingen op velden van andere clubs. De gemeente presenteerde vorige week het idee in een huisvestingsplan voor sportverenigingen, maar de clubs moeten er niks van weten.

Lees het artikel



Verdachten in zaak gedode Ryan blijven 90 dagen langer vast

Lelystad
Twee mannen die begin deze maand werden opgepakt na de vondst van een overleden vrouw bij Lelystad, mogen 90 dagen langer worden vastgehouden. Dat heeft de Raadkamer van de rechtbank bepaald.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland