Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én leukste nieuws van vandaag.

Lelystad Airport bleek onoplosbare kwestie tijdens gesprekken over coalitie

Lelystad
Het is de coalitiepartijen de afgelopen maanden niet gelukt om duidelijke afspraken te maken over de luchtvaart en daarmee de toekomst van Lelystad Airport. Dat gaf VVD-leider Dilan Ye?ilgöz toe tijdens het debat woensdag in de Tweede Kamer.

Lees het artikel



Ouders verbolgen over avondvierdaagse tijdens onweer: "Chaos en huilende kinderen"

Lelystad
"Het was chaotisch. De ene helft liep door, anderen schuilden onder carports. We wisten niet waar we heen moesten", schrijft Saskia op Facebook. "Kind helemaal overstuur van de onweer, het liep helemaal vast", reageert Sanne. Dinsdagavond ging de avondvierdaagse ondanks code geel toch door. Sommige ouders vragen zich op social media af of dit de juiste keuze was. 

Lees het artikel



Directeur verpauperde school is wachten beu: 'We willen nu echt een nieuw gebouw'

Almere
Basisschooldirecteur Michelle Brown van De Driemaster in Almere wil dat de gemeenteraad donderdag eindelijk eens besluit om een nieuw pand te bouwen. Het gebouw in de Stedenwijk in Stad is 40 jaar oud en kampt met veel gebreken.

Lees het artikel



Schietincident Boswijk Lelystad: 'Personen op scooter zijn beschoten'

Lelystad
Een scooterbestuurder en een passagier blijken in de nacht van zondag op maandag te zijn beschoten bij winkelcentrum Boswijk in Lelystad. Dat meldt de politie, die zich baseert op camerabeelden. Een onbekende verdachte zou het tweetal onder vuur hebben genomen. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Lees het artikel



Twee mannen opgepakt bij inval drugspand in Lelystad

Lelystad
In een woning in de Lelystadse wijk Horst is woensdag een professionele hennepkwekerij ontdekt. Agenten hebben twee mensen aangehouden.

Lees het artikel



Afsluiten Ziekenhuisweg gaat deel gemeenteraad Lelystad te ver

Lelystad
Het voorstel om binnen vijf jaar de Ziekenhuisweg in Lelystad af te sluiten voor doorgaand verkeer stuit op weerstand in de gemeenteraad. Verschillende fracties vinden de weg te belangrijk om die alleen nog maar voor bussen en hulpdiensten te laten bestaan.

Lees het artikel



Verstopt riool zorgt voor water in de klas, basisschool stuurt leerlingen naar huis

Lelystad
Tientallen leerlingen van basisschool De Wingerd in Lelystad kunnen geen les krijgen vanwege wateroverlast. In een aantal lokalen staat de vloer compleet blank. 

Lees het artikel



Explosie bij woning terwijl bewoners thuis zijn: één lichtgewonde naar ziekenhuis

Lelystad
Bij een woning aan de Botter 19 in Lelystad is in de nacht van dinsdag op woensdag een explosief afgegaan. Dat meldt de politie.

Lees het artikel



Buschauffeur mist rood licht en rijdt pizzabezorger aan: "Het was een hele domme fout"

Almere
Volgens een getuige gebeurt het vaker op de busbaan bij de Walmolenstraat in Almere Buiten: chauffeurs rekenen erop dat het verkeerslicht automatisch op groen springt en rijden zonder op te letten toch door rood.

Lees het artikel



Roeier Van Sprang niet naar Spelen: "We snappen niet hoe het zo heeft kunnen gaan"

Almere


Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland