Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én leukste nieuws van vandaag.

Werkzaamheden bij natuurgebied RIFF-kunstwerk duren nog minstens een jaar

Biddinghuizen
De werkzaamheden bij het kunstwerk RIFF in Biddinghuizen duren in ieder geval tot na de zomer van 2025. Dat verwacht Staatsbosbeheer, dat nieuwe natuur in het gebied aanlegt. Eigenlijk zou de klus dit jaar geklaard zijn.

Lees het artikel



Celstraf dreigt voor Pool (43) die zijn partner zou hebben mishandeld

Ens
"Ik dacht dat ik doodging", zei de ex-partner van voormalig Ensenaar M.S. (43) eind vorig jaar tegen de politie. S. had haar kort daarvoor mishandeld, vertelde ze de agenten. "Ik had soep gemaakt, maar die gooide hij over me heen." Daarna zou haar hebben gestompt en geslagen en hebben geprobeerd haar keel dicht te knijpen. Dat zou de striemen in haar hals en de schaafwonden en blauwe plekken op haar lijf verklaren.

Lees het artikel



Van grazende schapen naar hameren op scheepscasco's: aanbesteding nieuwe haven bijna van start

Urk
De Zuidermeerdijk tussen Urk en de Ketelbrug ligt er nu nog rustig bij. Schapen grazen op het dijktalud, watervogels liggen in het water voor de basaltstenen en een IJsselmeervisser zet er zijn fuiken uit. Maar over een jaar of vier moet hier toch echt een nieuwe haven liggen met volop bedrijvigheid. Maritieme ondernemers uit Urk wachten er met smart op.

Lees het artikel



Verdachte aangehouden na steekpartij op Grote Markt Almere, man raakt gewond

Almere
Een 23-jarige Almeerder is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij een steekpartij op de Grote Markt in Almere. Dat meldt de politie. De man is in het ziekenhuis behandeld aan zijn letsel. 

Lees het artikel



Trainer Patrick Posthuma wil kampioen van Nederland worden

Dronten


Lees het artikel



Tropisch weer op komst, maar zwemmen hoeft niet meer in de Lemstervaart

Noordoostpolder
De zomer is begonnen en het zomerse weer is in aantocht. Tijdens warme dagen is het lekker om af te koelen in het zwembad, maar dan is het wel handig om de juiste diploma's te halen.

Lees het artikel



Wat gaat er gebeuren met perceel voormalig tuincentrum Groenrijk?

Dronten
Het is nog steeds onduidelijk wat er gaat gebeuren met het voormalig perceel van tuincentrum Groenrijk aan de Rietweg in Dronten. De afgelopen jaren was het stuk grond verhuurd aan Windplan Groen, maar die zijn daar inmiddels weg. Dus nu rijst de vraag: wat gaat er gebeuren met het braakliggende terrein? 

Lees het artikel



Pan met hete olie over gevangene heen: rechtbank legt tbs met dwangverpleging op

Lelystad
De rechtbank heeft de 21-jarige Y. W. vrijdag vier jaar cel opgelegd en tbs met dwangverpleging. W. overgoot vorig jaar een medegevangene in de Lelystadse gevangenis met hete olie. Volgens de officier van justitie had hij de man ook gestoken met een mes, maar dat acht de rechtbank niet bewezen. 

Lees het artikel



Vitens over groei bevolking: 'Voldoende water in Flevoland voor extra drinkwater'

Flevoland
Er is voldoende oppervlaktewater in Flevoland om in de toekomst te kunnen gebruiken voor de productie van drinkwater. Dat zegt de nieuwe bestuursvoorzitter van Vitens, Tjeerd Roozendaal.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland