Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én opvallendste nieuws van vandaag.

Verdachte van verkrachting hoest bloed op in cel en wil vrij worden gelaten, rechter niet akkoord

Almere
De 54-jarige Ahmad A. uit Almere heeft hartklachten en de stress van de gevangenis doet hem naar eigen zeggen niet goed. "Ik ben duizelig, misselijk en hoest bloed op. ’s Nachts heb ik ademhalingsproblemen en het gevoel dat ik stik", vertelde hij dinsdag tijdens een inleidende zitting rond zijn strafzaak.

Lees het artikel



Almeerse kinderen verwekt door massadonor uit Netflix-docu, 'Ongeweten incest ligt op de loer'

Almere
"Ongeweten incest ligt op de loer, bijvoorbeeld in Almere." Dat zegt Ties van der Meer, voorzitter van Stichting Donorkind. Aanleiding is de Netflix documentaire 'The Man with 1000 Kids'. In Almere zijn zeker zes kinderen met sperma van dezelfde donorvader verwekt.

Lees het artikel



Waarschuwing voor jeukslakken bij Abbertstrand in Dronten

Dronten
De Omgevingsdienst waarschuwt zwemmers bij het Abbertstrand in Dronten voor zogenoemde poelslakken. Wie het water in gaat, kan last krijgen van zwemmersjeuk.  

Lees het artikel



Jonge mantelzorgen Evy (10) blij met zomerkamp: "Nu voel ik me niet zo alleen"

Lelystad
Voor veel jonge mantelzorgers is even ontspannen vaker uitzondering dan regel. Ook in de vakanties komen ze niet altijd toe aan leuke dingen doen en daarom organiseert Stichting Welzijn Lelystad een zomerkamp voor deze groep om een beetje tot rust te komen.

Lees het artikel



Busbedrijf EBS: voor het einde van het jaar genoeg chauffeurs

Flevoland
Busbedrijf EBS verwacht het tekort aan chauffeurs aan het einde van het jaar te hebben opgelost. Een woordvoerder laat weten dat het vervoersbedrijf 'op koers' ligt om vanaf 15 december weer met een volwaardige dienstregeling te rijden. EBS heeft onder de naam RRReis bussen rijden door Flevoland en delen van Gelderland en Overijssel. 

Lees het artikel



Storing ondergrondse afvalbakken in Dronten verholpen

Dronten
De ondergrondse afvalcontainers in de gemeente Dronten zijn weer in gebruik. Dat laat de gemeente Dronten weten. Door een technische storing in de software waren de afvalbakken dinsdagochtend buiten gebruik. Dat gebeurde na een update die afgelopen nacht is uitgevoerd.

Lees het artikel



Padel wordt steeds populairder, deze week een groot toernooi in Lelystad

Lelystad
"Het wordt een feest." Zo omschrijft voorzitter Pieter Hermus van tennisvereniging LTVL het internationale tennis- en padeltoernooi dat deze week bij de Lelystadse vereniging wordt gehouden. 

Lees het artikel



Buurtbewoners in Almere slaan handen ineen om ouderen langer thuis te laten wonen

Almere
"Zonder hulp aan huis, zou ik naar een verzorgingshuis moeten." Gerrie de Bree (85) is enthousiast over de Voorzorgcirkel die hulp van buren mogelijk maakt zodat ze nog langer zelfstandig in haar eigen huis kan blijven wonen.

Lees het artikel



Waarom staat de Kuinderburcht op het gemeentewapen van Noordoostpolder?

Noordoostpolder
Het gemeentewapen van Noordoostpolder stamt uit 1963. Het schild is in vieren gedeeld en bevat historische afbeeldingen. Vooral de graven van Kuinre spelen een belangrijke rol. Flevoland kent zes gemeenten en die hebben allemaal een gemeentewapen. 

Lees het artikel



Verhuurder eist 7.000 euro achterstallige huur, maar huurder lijkt vertrokken

Lelystad
Een bevel tot ontruiming en de betaling van zeker 7.000 euro aan achterstallige huur. Dat eist een particuliere woningverhuurder uit Lelystad tegen zijn huurder. De zaak diende maandagmiddag bij de rechtbank in Almere.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland