Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én leukste nieuws van vandaag.

Crisissituatie in Oostvaarderskliniek, maatregelen na tweede mogelijke drugsdode

Almere
De Oostvaarderskliniek in Almere verkeert in een crisissituatie. Vrijdag overleed voor de tweede keer in korte tijd een patiënt, opnieuw vermoedelijk door drugsgebruik. De tbs-kliniek is dit weekend en maandag afgesloten voor bezoekers, en patiënten mogen hun afdeling niet af. 

Lees het artikel



Bestuurder op vrije voeten na dodelijk ongeluk op de Nagelerweg

Emmeloord
Een 20-jarige man uit Nagele, die vorige week werd opgepakt na een dodelijk ongeluk in Emmeloord, is vrijgelaten. Dat meldt de politie. De rechter-commissaris zag vorige week nog voldoende redenen om de man langer vast te houden, maar inmiddels is bepaald dat hij de vervolging op vrije voeten mag afwachten. 

Lees het artikel



Na verbazing over onverwacht graf nu hekken en borden rond islamitische begraafplaats

Almere
Rond de nieuwe islamitische begraafplaats in Almere Oosterwold zijn dit weekend hekken geplaatst. Die moeten voorkomen dat mensen per ongeluk het braakliggende terrein kunnen oplopen. Er staan ook vier waarschuwingsborden.

Lees het artikel



Flinke schade na brand in supermarkt, politie zoekt getuigen

Zeewolde
Een vestiging van supermarkt Budget Food in Zeewolde is zondagavond flink beschadigd door brand. Dat meldt de brandweer. Er raakte niemand gewond. 

Lees het artikel



Inwoners willen groen en duurzaam Dronten en dorps karakter behouden

Dronten
Een groene ambassadeur, een reparatiecafé en de gehele gemeente over op waterstofgas. Het is een greep uit de tal van voorstellen die zijn gedaan door de leden van het Dronter Toekomstberaad over hoe hun gemeente er in 2050 uit moet komen te zien. Het advies wordt later dit jaar door de gemeenteraad besproken.

Lees het artikel



Grootste biologische landbouwbedrijf van Nederland wordt ooit heel klein

Flevoland
ERF, het grootste biologische landbouwbedrijf van Nederland heeft een boek uitgebracht naar aanleiding van het 25-jarig bestaan, 'Pionieren toen en nu, resultaten van ERF en Hemus'. ERF, staat voor Exploitatie reservegronden Flevoland en heeft een bijzondere geschiedenis.

Lees het artikel



Verbouwing bij chimpansees Stichting AAP: "Niet simpel een wandje verplaatsen"

Almere
"Het lijkt erop dat alle roerigheid en verbouwing meer tot vermaak van de dieren zorgt dan voor stress", vertelt Pieter Levelink van Stichting AAP. Bij de Almeerse opvang wordt het chimpanseecomplex verbouwd.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland