Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én opvallendste nieuws van vandaag.

Man zou vriendin hebben gedood omdat ze relatie wilde verbreken, OM eist 11 jaar cel

Zeewolde
Tegen een 58-jarige man uit Gelderland is vandaag elf jaar cel geëist voor het doden van zijn 63-jarige vriendin in Zeewolde. De vrouw werd in november 2020 levenloos onderaan de trap in haar woning aan de Smaragd gevonden. Pogingen om haar te reanimeren mislukten. 

Lees het artikel



Almeers gezin blijkt geen huurder maar onderhuurder en dreigt huis nu kwijt te raken

Almere
Ze zijn 'als de dood' om met hun kinderen op straat gezet te worden: De familie L. uit Almere betaalde jarenlang netjes de huur, maar de 'huurbaas' bleek helemaal geen eigenaar van hun huis te zijn.

Lees het artikel



Meisje (16) overleden na botsing eerder deze week bij Luttelgeest

Luttelgeest
Het 16-jarige meisje dat maandagochtend bij Luttelgeest in botsing kwam met een auto en moest worden gereanimeerd, is overleden. Op de plek van het ongeval zijn veel bloemen neergelegd.

Lees het artikel



Ook OM in hoger beroep in zaak Ali B, wil straf voor vermeende verkrachting en aanrandingen

Almere
Het Openbaar Ministerie gaat ook in hoger beroep in de zaak tegen Ali B. De Almeerse rapper werd vorige maand veroordeeld tot twee jaar cel.

Lees het artikel



Hitsige reeën kunnen weer zomaar oversteken en je moet dan vooral niet uitwijken

Flevoland
De jaarlijkse paringstijd van reeën is weer begonnen. Opletten geblazen dus voor automobilisten die langs de Flevolandse bossen rijden, waarschuwt Staatsbosbeheer. De hitsige dieren kunnen namelijk zomaar de weg oversteken. 

Lees het artikel



Tiener spreekt af om fatbike te kopen, maar wordt bewusteloos geslagen

Lelystad
Een 16-jarige jongen is dinsdagavond in de wijk Kamp 21 in Lelystad beroofd en bewusteloos geslagen tijdens een afspraak om een fatbike te kopen.

Lees het artikel



Bakkerij Maxima op Urk blijft toch open, wel een ander assortiment

Urk
Bakkerij Maxima op Urk blijft toch open. Dat laat één van de eigenaren van het bedrijf weten. Eerder werd nog een sluiting aangekondigd omdat er geen bakkers meer waren. Door wat veranderingen in de bedrijfsvoering kan Maxima alsnog open blijven. 

Lees het artikel



Gerommel achter schermen bij scholencampus NOP: 'Vertraging hing in de lucht'

Noordoostpolder
Het rommelt achter de schermen van de scholencampus in Emmeloord en een vertraging hing in de lucht. Dat laten meerdere politieke partijen in Noordoostpolder weten als reactie op het wankelende plan voor de VO Campus.

Lees het artikel



Hoe moet het 50-jarig jubileumfeest van Almere eruit zien?

Almere
In 2026 bestaat Almere precies 50 jaar. Reden voor feest, vindt de gemeente. Via een enquête werd inwoners gevraagd hoe zo'n feest er precies uit moet komen te zien. "Er moeten activiteiten voor jong en oud komen." 

Lees het artikel



Bewoners Oosterwold vier jaar lang gevolgd voor nieuwe documentaire

Almere
In augustus wordt de vijfdelige documentaire 'Droomdorp' uitgezonden op televisie. De serie volgt vier jaar lang de bewoners van het dorpslandgoed 'T Eemgoed in Oosterwold Almere, terwijl zij hun idealen en dromen proberen te verwezenlijken.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland