Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én opvallendste nieuws van vandaag.

Almere kampt met nieuwe financiële tegenslag van 7 miljoen euro

Almere
De gemeente Almere heeft te maken met een nieuwe tegenvaller van 7 miljoen euro. Dat blijkt uit onder meer de septembercirculaire. Dat is een document van de Rijksoverheid waaruit blijkt hoeveel subsidie de gemeenten vanuit het gemeentefonds krijgen. 

Lees het artikel



Onderhoud aan asfalt van de N50, weg drie avonden dicht van Kampen naar Emmeloord

Noordoostpolder
Wie deze week 's avonds of 's nachts van Kampen richting Emmeloord wil rijden, moet rekening houden met een afsluiting van de N50. Tot en met donderdag wordt de rijksweg telkens om 20:00 uur in noordelijke richting afgesloten vanaf oprit Kampen-Noord. Ook bij Ens kun je niet de N50 richting Emmeloord op.

Lees het artikel



Woningcorporatie wil af van huurder vanwege overlast en vrienden die in de portiek plassen

Almere
Zijn vrienden zouden plassen in de portiek, er in slaap vallen, over balkons lopen en aanbellen bij alle buren: woningcorporatie Ymere wil zo snel mogelijk af van een huurder aan de Vrijmark in Almere Haven. Zijn woning zou al jaren een 'inloophuis' zijn voor vrienden en kennissen. "Het zijn verslaafde mensen, doodenge mensen voor mensen die daar wonen", stelt Ymere.

Lees het artikel



Noordzijde Emmeloord op de schop door komst van winkels en appartementen

Emmeloord
De Noordzijde in het centrum van Emmeloord krijgt vanaf deze week een ander uiterlijk. De weg gaat de komende drie maanden op de schop om te worden omgevormd tot dertigkilometergebied. Dat gebeurt omdat er de afgelopen jaren veel winkels en appartementen zijn bijgekomen langs de straat. 

Lees het artikel



Festival moet ervoor zorgen dat scholieren gaan sporten

Lelystad
Ruim 1600 scholieren uit Lelystad maken de komende dagen kennis met verschillende sporten. Op de velden rond sporthal De Rietlanden laten atleten van 23 verenigingen hun sport zien. De scholieren mogen meedoen.

Lees het artikel



Man zwaargewond nadat hij waarschijnlijk in liftschacht van leegstaand pand viel

Lelystad
Een man is zwaargewond geraakt nadat hij waarschijnlijk in een liftschacht van het leegstaande Maerlanthuis in Lelystad is gevallen. Dat meldt de politie. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. 

Lees het artikel



GGD Flevoland vreest afbraak gezondheidszorg door miljoenenbezuinigingen

Flevoland
GGD Flevoland is bang dat we in de toekomst minder goed zijn voorbereid op een nieuwe pandemie. Dat komt door de geplande miljoenenbezuinigingen die de regering met Prinsjesdag aankondigde. Daardoor zouden veel ontwikkelingen die de afgelopen jaren zijn ingezet, worden teruggedraaid.

Lees het artikel



Supermarkteigenaar ziet af van plan om geen statiegeld uit te keren: 'Blijkt wettelijk niet toegestaan'

Almere
De PLUS in de Almeerse Muziekwijk blijft toch statiegeld uitkeren aan klanten. Supermarktmanager Edwin van Ommen gaf maandag aan van plan te zijn om daarmee te stoppen, om lange rijen tegen te gaan. Maar hij ziet nu toch van dat plan af.

Lees het artikel



Gemeenteambtenaren hebben luisterend oor voor getergde wijkbewoners

Almere
Een delegatie van de gemeente Almere is maandagmiddag op bezoek geweest bij omwonenden van bedrijventerrein De Steiger in Almere Haven. De buurtbewoners zeggen regelmatig last te hebben van geluidsoverlast door straatraces en ook door knalvuurwerk.

Lees het artikel



Voormalig kantoorpand aan de Grote Markt wordt omgebouwd tot hotel

Almere
Op de Grote Markt in Almere Centrum wordt binnenkort een nieuw hotel geopend. Het voormalige kantoorpand aan de Grote Markt 9, dat momenteel deels leegstaat, wordt omgebouwd tot een hotel met 25 kamers.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland