Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én leukste nieuws van vandaag.

Traumaheli landt op grasveldje in wijk vanwege zwaargewonde scootmobieler

Lelystad
Bij een aanrijding tussen een scootmobiel en een bestelbus in Lelystad is dinsdagmiddag een persoon zwaargewond geraakt. Het gaat om de bestuurder van de scootmobiel.

Lees het artikel



A6 gaat opnieuw paar keer dicht tussen Lelystad en Almere Oostvaarders

Flevoland
Wie de komende avonden of nachten met de auto van Lelystad naar Almere wil, kan net als vorige week niet via de A6 rijden vanwege werkzaamheden. De weg gaat dicht omdat er asfalt wordt vervangen en omdat er nieuwe lijnen op het wegdek worden getrokken. De afsluitingen zijn van 25 tot en met 28 juni.

Lees het artikel



Twee keer op één dag brand bij woning in Lelystad, politie ontdekt hennepplantage

Lelystad
Een woning aan de Tjalk 22 in Lelystad is voorlopig onbewoonbaar nadat er maandag twee keer een brand heeft gewoed. Het huis heeft aanzienlijke schade opgelopen. De politie meldt dat binnen een hennepplantage is aangetroffen, maar kan niet zeggen hoeveel planten er stonden.

Lees het artikel



Opnieuw vertraging voor gezondheidscentrum, afstel ook mogelijk

Emmeloord
Het nieuwe gezondheidscentrum Het Vlie in Emmeloord kan op z'n vroegst eind 2026 of begin 2027 klaar zijn. Dat zegt bestuursvoorzitter Marcel Kuin van het Antonius Ziekenhuis. Het betekent dat de komst van Het Vlie opnieuw vertraging oploopt. Ook kan het hele plan nog afketsen, aldus Kuin.

Lees het artikel



Nieuw complex opgeleverd in Almere waar senioren zelfstandig kunnen wonen

Almere
De eerste bewoners van het nieuwe wooncomplex Leeghwaterhof in de Almeerse Waterwijk kregen dinsdagochtend de sleutel van hun seniorenwoning. Het idee is dat ouderen hier zo lang mogelijk zelfstandig in de wijk kunnen blijven wonen. Doordat ouderen dichter bij elkaar wonen, hoopt woningcorporatie de Alliantie dat ouderen elkaar makkelijker treffen en zich verbonden voelen.

Lees het artikel



Urker havenkades in slechte staat: gemeente geconfronteerd met kostenpost van tientallen miljoenen 

Urk
De gemeente Urk staat de komende tien jaar een enorme onderhoudsklus te wachten die hoogstwaarschijnlijk tientallen miljoenen euro's gaat kosten. Het gaat om het vervangen van de kades in de Urker haven.

Lees het artikel



Tbs'er afgevoerd naar het ziekenhuis, in korte tijd ook twee doden in kliniek

Almere
Op dezelfde dag dat er in de Almeerse Oostvaarderskliniek voor de tweede keer in korte tijd een dode viel door vermoedelijk drugsgebruik, is een andere tbs-patiënt afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook die heeft waarschijnlijk drugs ingenomen.

Lees het artikel



82-jarige pedofiel hoopt op einde van tbs: 'Ik ga het niet opzoeken'

Lelystad
"Ik wil een vrijspraak. Het is al bijna achttien jaar geleden dat het gebeurd is." Dat zei de 82-jarige A.A. uit Drenthe, die in 2006 werd veroordeeld voor ontucht met meerdere jonge jongens in Dronten. Hij kreeg daarvoor een celstraf en tbs met dwangverpleging opgelegd. De tbs ging in 2008 in. En A. wil dat het stopt, zei hij maandag in de Lelystadse rechtbank.  

Lees het artikel



Omwonenden geschokt door situatie Oostvaarderskliniek: 'Uitbreiding raakt verder uit zicht'

Almere
De Werkgroep Bewoners Stripheldenbuurt zegt in shock te zijn over de twee recente sterfgevallen in de Oostvaarderskliniek. Volgens Khaled Khater van de vijfkoppige groep van omwonenden van de tbs-inrichting is de grote vraag hoe het kan dat drugs de kliniek binnenkomen. Hij vindt dat een eventuele uitbreiding van de kliniek nog verder uit zicht is geraakt door de nieuwe incidenten.

Lees het artikel



Slachtoffer schietpartij mag door gebiedsverbod Lelystad niet meer in, 'Ik kan nergens anders heen'

Lelystad
Het slachtoffer (23) van een schietpartij in 't Lelycentre, eerder deze maand, mag Lelystad niet meer in. Dat bevestigt de gemeente. Hij heeft een gebiedsverbod van vier weken gekregen voor de hele gemeente.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland