Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én opvallendste nieuws van vandaag.

Emotionele paardeneigenaren bij uitgebrande stal: 'Het is gewoon intens verdrietig'

Zeewolde
Er wordt emotioneel en verontwaardigd gereageerd op de noodlottige brand bij een manege in Zeewolde. Afgelopen nacht brandde een paardenstal aan het Bosruiterpad volledig af. Het overgrote deel van de paarden overleefde de brand niet.

Lees het artikel



Man misbruikte dochter en stiefdochter, zijn ex vond het goed maar is vrijgesproken van misbruik

Almere
De 47-jarige R.D. uit Almere is schuldig bevonden aan seksueel misbruik van zijn dochter en stiefdochter. Dat gebeurde meerdere keren tussen 2013 en 2022. Zijn ex-partner en moeder van een van de meisjes, S.M. (37) uit Almere, werd ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het misbruik van haar dochter. Maar daar is zij van vrijgesproken.

Lees het artikel



Oud T-shirt bij het restafval gooien? Doe het niet, zegt gemeente Dronten

Dronten
Gooi jij wel eens een oud T-shirt in de restafvalcontainer? Doe dat niet! Die oproep doet de gemeente Dronten op sociale media. Samen met de leverancier van de textielcontainers vraagt de gemeente om textiel apart in te zamelen.

Lees het artikel



Bijzonder jong vogeltje gespot bij Lelystad: 'Beschuit met muisjes'

Lelystad
Bij Trintelzand in Lelystad is een zeldzame jonge dwergmeeuw gespot. Dat meldt Rijkswaterstaat. De vogel werd gezien tijdens een vogelonderzoek waarbij de verschillende vogels op Trintelzand gemonitord worden.

Lees het artikel



Trots overheerst bij het zien van Yara ten Holte op Spelen: 'Parijs stond al lang rood omcirkeld'

Almere
Met een high five viert Marcel Post de eerste overwinning van de Nederlandse handbalsters op de Olympische Spelen in Parijs met zijn vrouw Bea. De 34-31 zege op Angola stemt de vrijwilliger van handbalvereniging HAVAS uit Almere gematigd tevreden. "Het moet nog wel een stukje beter."

Lees het artikel



NS bespaart Almere geld: geen proef met nachttrein omdat Arriva rijdt 'zonder subsidie'

Flevoland
Een tweejarige proef met een NS-nachttrein tussen Almere en Amsterdam gaat niet door. Een nachttrein is niet van de baan, want Arriva wil zijn nachtvervoer op hetzelfde traject uitbreiden en kan dat zonder de door de NS gevraagde subsidie doen. Daarom heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat besloten om de proef in te trekken, zegt de NS.

Lees het artikel



Ontsnapte serval Nala krijgt toch geen spuitje, maar gaat naar overvolle opvang Stichting AAP

Almere
De serval Nala, die vorige week wist te ontsnappen, krijgt een nieuw verblijf bij Stichting AAP in Almere. Omdat er in de eerste instantie geen plek was, zou het beestje worden afgemaakt. Maar door te passen en meten is er toch een plek voor gevonden.

Lees het artikel



18 paarden omgekomen door stalbrand bij manege in Zeewolde

Zeewolde
Door een brand bij een manege in Zeewolde zijn in de nacht van woensdag op donderdag achttien paarden omgekomen. Dat zegt een woordvoerder van de brandweer. De paardenstal is door de brand volledig verwoest. Twee dieren zijn uit de stal gered. Er zijn geen personen gewond geraakt. 

Lees het artikel



Zwembad opknappen of 1,4 miljoen in iets anders steken? Dit vinden de Biddinghuizenaren

Biddinghuizen
Inwoners van Biddinghuizen zijn verdeeld over de vraag of zwembad De Alk gerenoveerd moet worden, of dat het geld dat daarvoor beschikbaar is niet beter in andere maatschappelijke voorzieningen gestopt kan worden.

Lees het artikel



Celstraffen voor zware mishandeling tijdens gijzeling

Almere
De vijf mannen die betrokken waren bij een gijzeling in Almere Buiten op 7 en 8 augustus vorig jaar zijn veroordeeld tot celstraffen tussen de 20 en 48 maanden. De rechtbank acht bewezen dat ze een rol speelden in het incident en het slachtoffer zwaar hebben mishandeld. Ze worden niet schuldig bevonden aan een poging tot doodslag.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland