Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én opvallendste nieuws van vandaag.

Nieuw: volg nu makkelijker het nieuws uit je eigen woonplaats

Flevoland
We hebben het makkelijker gemaakt om al het nieuws uit je eigen gemeente te volgen. Met de nieuwe 'Regio'-knop kun je eenvoudig jouw favoriete plaats instellen.

Lees het artikel



Brandbrief om snel meer geld te krijgen voor toegankelijk houden gezondheidszorg

Almere
De gemeente Almere en twaalf zorg- en welzijnsorganisaties doen een dringend beroep op het Integraal Zorgakkoord (IZA) om geld structureel beschikbaar te stellen zodat ze de zorgvraag in de stad anders aan kunnen pakken. 

Lees het artikel



Meer details bekend over doodgebeten baby Leon, zaak uitgesteld

Emmeloord
De baby die vorig jaar augustus in Emmeloord werd doodgebeten door een hond werd waarschijnlijk door zijn moeder alleen gelaten in een babynestje op de bank. Zij maakte op dat moment in de keuken een melkflesje voor het jongetje klaar en haar hond Bandi zou naast de bank hebben gelegen. Het dier beet het kindje dood. Vandaag was er een rechtszaak tegen de vrouw, maar die werd uitgesteld omdat ze niet in de rechtbank verscheen. 

Lees het artikel



Twee 19-jarige Flevolanders gearresteerd na ontvoering Rotterdammer

Flevoland
Twee 19-jarige jongens uit Lelystad en Almere worden ervan verdacht een leeftijdsgenoot uit Rotterdam te hebben ontvoerd. De politie hield dinsdagavond een auto aan op de snelweg, in de richting van Rotterdam naar Gouda.

Lees het artikel



Op deze plek werden de afgelopen vier maanden in Flevoland de meeste hardrijders geflitst

Flevoland
De Larserdreef in Lelystad is wederom de plek waar hardrijders in onze provincie het vaakst zijn betrapt op een te hoge snelheid. Dat blijkt uit cijfers van het Openbaar Ministerie.

Lees het artikel



Almeerder krijgt boete voor wangedrag aan boord van vliegtuig

Almere
Schreeuwen, schelden en het negeren van instructies van het cabinepersoneel in het vliegtuig. Een 37-jarige man uit Almere heeft zich tijdens een lange vlucht vanuit Cancun flink misdragen.

Lees het artikel



Almere bouwt eigen kantoor uit zonder vergunning: 'per abuis vergeten'

Almere
De gemeente Almere heeft geen vergunning aangevraagd voor de uitbouw van het eigen gebiedskantoor in Oosterwold. Terwijl dat voor de metershoge houten constructie wel zou moeten. Een omwonende noemt het bouwwerk gevaarlijk. De gemeente zegt de vergunningsaanvraag te zijn vergeten en wil alsnog een 'legaliseringstraject' aangaan.

Lees het artikel



Groen licht voor plan extra huizen Flevo Golf Resort

Lelystad
De Lelystadse wethouder Piet van Dijk krijgt groen licht van de gemeenteraad om met projectontwikkelaar Unigolf een plan uit te werken voor 44 extra huizen in de wijk Flevo Golf Resort. Wel krijgt hij de opdracht mee om nog eens te onderhandelen over voor de gemeente gunstigere afspraken.

Lees het artikel



Zowel vrachtwagen als camper reden door rood bij botsing met dodelijke afloop, aldus OM

Dronten
"Beide voertuigen zijn door rood gereden." Dat stelde het Openbaar Ministerie dinsdag tijdens de voorbereidende zitting in de strafzaak tegen de 21-jarige T. van D. uit Swifterbant.

Lees het artikel



Almeerders minder positief over eigen stad

Almere
Hoewel Almeerders het imago van Almere grotendeels met positieve woorden beschrijven, is er sinds 2022 een daling in de positiviteit over de eigen stad. Uit een onderzoek van de gemeente (Almere in peiling) blijkt dat 81% van de inwoners het zeer prettig vindt om in Almere te wonen.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland