Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én opvallendste nieuws van vandaag.

Politie zoekt man die ernstig werd mishandeld na afspraak via datingapp Grindr

Almere
Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie zijn op zoek naar een slachtoffer van een ernstige mishandeling. Het gaat om een man die begin vorige maand via de datingapp Grindr een afspraak maakte met een andere man. Op de afgesproken locatie in het Homeruskwartier in Almere werd de man uiteindelijk mishandeld en mogelijk ook beroofd.

Lees het artikel



538 keer zoveel PFOS in water als toegestaan, water bij luchthaven mag niet gebruikt worden

Lelystad
In de Meerkoetentocht in Lelystad is een te hoge concentratie PFOS gevonden. Dat laat Waterschap Zuiderzeeland weten. Op twee plekken zijn monsters genomen waaruit blijkt dat de overschrijding 538 keer de norm is.

Lees het artikel



Geen blauwtong in Flevoland: 'Maar dat gaat niet lang meer duren'

Flevoland
Schapenhouders in Flevoland zijn bang dat hun kuddes weer getroffen zullen worden door het blauwtongvirus. Ze nemen maatregelen maar de vraag is of die afdoende zijn.

Lees het artikel



Waarom paarden in hun stal blijven staan bij een brand

Zeewolde
"Het is de angst van elke paardenhouder", zo omschrijft paardenkenner Fenna Elzinga uit Lelystad de brand bij een manege in Zeewolde. Het vuur in de stal aan de Bosruiterweg brak donderdag rond 00.30 uur uit. Achttien paarden kwamen daarbij om het leven, twee overleefden.

Lees het artikel



Grand Café Dukaat in Lelystad al na zes maanden dicht

Lelystad
Grand Café Dukaat in Lelystad heeft na zes maanden haar deuren gesloten. De eigenaar laat op Facebook weten dat het financieel niet meer haalbaar was om het café draaiende te houden.

Lees het artikel



Zeewolde vindt wederom te weinig plekken voor statushouders

Zeewolde
Het is de gemeente Zeewolde weer niet gelukt om genoeg statushouders te huisvesten. In het tweede deel van 2023 had de gemeente Zeewolde al een achterstand, dat is afgelopen halfjaar verder toegenomen tot een tekort van 28. 

Lees het artikel



Deze vier Flevolandse sporters gaan strijden voor Olympisch goud

Flevoland
Na lang zwoegen en voorbereiden voor de deelnemers beginnen vanavond om 19.30 uur officieel de Olympische Spelen in Parijs. Na de openingsceremonie wordt er in de Franse hoofdstad ruim twee weken gesport op het hoogste niveau. Lees hier het verhaal van de Flevolanders die naar de Spelen gaan. 

Lees het artikel



Kleuren gemeentewapen Almere niet volgens de regels

Almere
Het wapen van Almere is om meerdere redenen bijzonder. Zo voldoet het niet aan de kleurregels en werd het in eerste instantie niet aan de stad Almere verleend.

Lees het artikel



Vissers boswachters van de Noordzee? 'Nee, wij willen gewoon vissen'

Urk
Het idee om van de Nederlandse vissers de 'boswachters van de Noordzee' te maken is niet heel positief ontvangen. De suggestie om vissers allerlei andere werkzaamheden op zee te laten doen komt van onderzoekers van bureau Flynth.

Lees het artikel



Kinderen in Flevolandse azc's kunnen even wegdromen

Luttelgeest
"Welkom in dromenland allemaal!" zegt actrice Carla van der Steen aan het begin van de theatervoorstelling op het azc in Luttelgeest. Stichting Wolkentheater gaat deze week langs azc's in Flevoland met een voorstelling speciaal voor kinderen onder de naam 'Circus of Dreams'. 

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland