Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én leukste nieuws van vandaag.

Overlast, wildplassers en bedelaars: cameratoezicht legt duizenden incidenten vast

Almere
Het cameratoezicht in grote delen van Almere wordt met twee tot vier jaar verlengd. Uit een evaluatie blijkt dat er met de camera's vorig jaar bijna 10.000 incidenten zijn geregistreerd, waarvan honderden geweldsincidenten.

Lees het artikel



Nog amper bezoek mogelijk in tbs-kliniek na doden en gewonde

Almere
In de Oostvaarderskliniek in Almere Buiten geldt in ieder geval tot maandag nog een verscherpte bezoekersregeling, nadat er vrijdag een crisissituatie ontstond. Tbs-patiënten mogen doordeweeks helemaal geen bezoekers meer ontvangen en ook in het weekend zijn de mogelijkheden flink ingeperkt.

Lees het artikel



A6 gaat opnieuw paar keer dicht tussen Lelystad en Almere Oostvaarders

Flevoland
Wie de komende avond of nacht met de auto van Lelystad naar Almere wil, kan net als vorige week niet via de A6 rijden vanwege werkzaamheden. De weg gaat dicht omdat er asfalt wordt vervangen en omdat er nieuwe lijnen op het wegdek worden getrokken. De twee dagen hiervoor was er ook een afsluiting.

Lees het artikel



Komen hier straaljagers en rijden er straks legervoertuigen in Flevoland? 5 vragen en antwoorden

Flevoland
Het ministerie van Defensie houdt donderdagavond een informatieavond over de plannen voor nieuwe krijgsmachtonderdelen in Flevoland. Defensie wil namelijk uitbreiden en heeft daarvoor ruimte nodig. De ogen zijn daarbij ook op Flevoland gericht, maar hoe groot is de kans dat Defensie hier komt? En wat voor gevolgen heeft dat?

Lees het artikel



IJscowagen rijdt tegen twee meisjes aan bij avondvierdaagse, bestuurder wordt verhoord

Almere
Een ijscowagen is woensdagavond tijdens de avondvierdaagse in Almere Nobelhorst op kinderen ingereden en daarbij zijn twee meisjes gewond geraakt. De kinderen zaten in het gras bij de finish toen de wagen, die niet bij het evenement hoorde, plotseling verplaatste.

Lees het artikel



Automobilisten moesten opnieuw omrijden in Emmeloord, brug kampte opnieuw met storing

Emmeloord
Voor de tweede keer deze week waren er problemen met de Marknesserbrug in Emmeloord. Halverwege donderdagmiddag ging de brug weer in storing. De slagbomen gingen een uur lang niet meer open, waardoor automobilisten een flink stuk moesten omrijden. 

Lees het artikel



Grote stroomstoring in NOP en op Urk weer voorbij, twee uur eerder dan verwacht

Urk
Zo'n 8000 huishoudens op Urk, in Espel en in Tollebeek hebben donderdagmiddag zonder elektriciteit gezeten vanwege een storing op het middenspanningsnet. Ook winkelcentrum Urkerhard aan de Nagel op Urk werd getroffen. 

Lees het artikel



Tienduizenden euro's subsidie voor renovatie van feestloods Groene Schuur

Zeewolde
Jongerencentrum De Groene Schuur in Zeewolde krijgt 55.000 euro subsidie van de gemeente Zeewolde om het dak en de vloer te renoveren. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De gemeenteraad moet er nog wel mee instemmen.  

Lees het artikel



Ouderen in woonzorgcentrum krijgen gratis harinkje bij de lunch

Dronten
De bewoners van woonzorgcentrum de Regenboog in Dronten vielen donderdag met de neus in de boter. Ze kregen namelijk een gratis nieuwe haring bij de lunch. De uitdeelactie is een initiatief van de organisator van de Dronter Haringparty en de koper van het eerste Dronter haringvaatje.

Lees het artikel



Jarenlang moeten wachten op stroom is onacceptabel, aldus Bedrijfsvereniging

Noordoostpolder
De bedrijfsvereniging BVNoordoostpolder (BVN) is zeer verbaasd over de vertraging van de uitbreiding van het stroomnet in Noordoostpolder. De vereniging roept netbeheerder Liander op om de vertragingen opnieuw te bekijken en te zoeken naar oplossingen om de voortgang van de werkzaamheden te versnellen.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland