Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én opvallendste nieuws van vandaag.

Burgemeester Baltus laat panden sluiten vanwege illegale prostitutie

Lelystad
Burgemeester Mieke Baltus van Lelystad heeft dit jaar vier panden laten sluiten in verband met illegale prostitutie. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. Bij drie andere panden werd een dwangsom opgelegd voor illegale prostitutie.

Lees het artikel



Drontenaar langer vast na melding nieuw schietincident in dorp, ook verdacht van bedreiging

Dronten
Een 20-jarige man die eerder deze maand werd opgepakt na een mogelijk nieuw schietincident in Dronten blijft 90 dagen langer in de cel. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland bepaald.

Lees het artikel



Markerwaarddijk dicht voor al het verkeer na omwaaien vrachtwagen

Lelystad
De dijk tussen Lelystad en Enkhuizen is vrijdag lange tijd afgesloten geweest voor al het verkeer. Dat kwam door een omgewaaide vrachtwagen. Hoe het met de bestuurder gaat, is niet bekend.

Lees het artikel



Lelystad neemt maatregelen tegen overlast door drinken op straat

Lelystad
Gezellig een biertje doen mag binnenkort op een aantal openbare plekken in Lelystad niet meer. Het college van burgemeester en wethouders heeft namelijk het alcoholverbod in de Algemene Plaatselijke Verordening aangepast. Zo wil het college overlast door alcoholgebruik op straat tegengaan. Door dit besluit kan direct worden opgetreden als dat nodig is.

Lees het artikel



Koffie, modeshow en bingo bij Burendag in Atolwijk

Lelystad


Lees het artikel



Knalliefhebbers kunnen komende vijf jaar terecht bij sportpark voor carbidschieten

Lelystad
Liefhebbers van carbidschieten in Lelystad kunnen ook de komende vijf jaarwisselingen terecht bij korfbalvereniging Exakwa. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten op basis van geluidsmetingen die de afgelopen twee jaarwisselingen zijn gedaan.

Lees het artikel



Aftrap van sportseizoen in NOP: 'Om gedrag op en rond velden te veranderen'

Noordoostpolder
Ouders en trainers uit Noordoostpolder zijn vrijdagavond welkom voor de aftrap van het sportseizoen in die gemeente. Het is voor het eerst dat deze opening wordt gehouden. De aftrap staat in het teken van gedrag van ouders en trainers op en rond de sportvelden.

Lees het artikel



Premier Schoof fel over uitspraken staatssecretaris Jansen: 'Sommige dingen zeg je niet'

Almere
Minister-president Schoof reageert fel op uitspraken van de Almeerse PVV-staatssecretaris Chris Jansen. Jansen wilde maandag in een uitzending van Goedemorgen Nederland geen afstand doen van de 'minder Marokkanen'-uitspraak Geert Wilders. Voor Schoof is het 'evident' dat dat niet kan.

Lees het artikel



Nederland neemt vandaag afscheid van de F-16 met formatievlucht, hier kan je de straaljagers (hopelijk) zien

Flevoland
De Koninklijke Luchtmacht neemt vrijdag definitief afscheid van de oude vertrouwde F-16. De straaljager verdwijnt na 45 dienstjaren uit het Nederlandse luchtruim. Het afscheid wordt gevierd met een rondvlucht over Nederland door een formatie van de laatst overgebleven F-16's. Daarbij komen de vliegtuigen vrijdag naar verwachting ook kort over Flevoland heen. 

Lees het artikel



Omwonenden delen wensen voor vernieuwing Zilverpark: 'Maar alles al besloten'

Lelystad
Omwonenden van het Zilverpark in Lelystad konden donderdagavond in het stadhuis meedenken over de vernieuwing van het park. Tijdens de inloopavond gaf de gemeente informatie over de plannen en konden de bewoners aangeven wat ze nog graag willen met de nog niet ingevulde ruimte. 

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland