img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Opening Hackerroom

Een escaperoom in de nieuwe bibliotheek?
Dat doet veel mensen vast verrast opkijken. En dat mag ook wel, want het is ook de eerste escaperoom ín een bibliotheek. Als ‘de nieuwe bibliotheek’ hebben wij een naam hoog te houden; vernieuwend zijn én blijven. Met de Hackerroom realiseerden wij een escaperoom die inspeelt op de (digitale) vaardigheden die je nodig hebt om het in de 21e eeuw te redden. Leuk en leerzaam voor educatieve doeleinden, maar ook als spannend tijdverdrijf voor bezoekers van de nieuwe bibliotheek.

Op vrijdag 18 mei om 10.00 uur opent burgemeester Franc Weerwind de Hackerroom officieel. Dat gebeurt samen met groep 8 van basisschool de Heliotroop.
img
img

Schrijvers on Stage met Tomas Ross en Marieke Lucas Rijneveld

Oscar Kocken spreekt met Tomas Ross over zijn nieuwe thriller Het verdriet van Wilhelmina, een faction (facts en fiction) thriller over een donker stukje vaderlandse geschiedenis. Met Marieke Lucas Rijneveld praat hij over haar debuutroman De avond is ongemak.

17 mei 2018, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal
img
Lees verder
img

Jeugdtheater 6+: Musical in 1 dag

Word in één middag een super-musicalster. Vanaf 11.30 uur gaan we, in de nieuwe zaal in bibliotheek Stad, liedjes, dansjes en tekst leren van onze eigen musical. Om 15.00 treden we daar op voor publiek!

Wil je meedoen? Stuur dan een e-mail naar kantoor@theaterschoolalmere.nl Pas als je een bevestiging krijgt, sta je ingeschreven. Meedoen is gratis, het publiek dat komt kijken moet wel een kaartje kopen.

13 mei 2018, van 15:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal
img
Lees verder

Speaker’s Night: De kracht van diversiteit op de werkvloer

Sprekersevenement waar experts en ervaringsdeskundigen hun kennis delen met het publiek.

Marketingvrouw Chanel Lodik vertelt hoe zij door haar eigen identiteit te omarmen uitblinkt als ondernemer op basis van haar persoonlijk leiderschap. Student Sam van der Lugt is op jonge leeftijd al bedreven in leiderschap en vertelt hoe acceptatie kan leiden tot succes. Politieagent Otwien Vlieri spreekt over de huidige situatie en veranderingen in onze maatschappij. Empowerment-coach Jillian Emanuels is gespecialiseerd in talentontwikkeling en sociaal cultureel bewustzijn.

16 mei 2018, van 19:30 tot 22:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal
Lees verder
img

Hackerroom begeleiders gezocht!

Voor het runnen van onze Hackerroom is de nieuwe bibliotheek op zoek naar enthousiaste mensen. Wat moet je doen? Iedere groep of gast met veel enthousiasme ontvangen en naar de Hackerroom begeleiden, een introductiefilm opstarten, het spel starten, de voortgang monitoren en aan het einde het al dan niet bevrijden / feliciteren / fotograferen van de gasten. Daarnaast waarborg je de kwaliteit van de Hackerroom (simpel onderhoud) en ben je inzetbaar op de afdeling marketing en communicatie (social media content plaatsen). Een leuke manier om geld te verdienen en je cv te upgraden.
Lees verder
img

Film: Phantom Thread

Met Phantom Thread schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden.

De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock en zijn zus vormen samen het middelpunt van de Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren, de dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock.

NRC Handelsblad 5 sterren
Zaterdag 12 mei van 13:00 tot 15:15 | dinsdag 15 mei 19:30 tot 21:45 | woensdag 16 mei van 10:00 tot 12:15
Lees verder
img

Biblyo top 3

Elke week delen wij de top 3 meest gelezen blogs op Biblyo. En deze week zijn dat:

1. Vijf tips voor studeren in de bibliotheek van Sven Kraaijenbrink
2. Zeven redenen om veel abrikozen te eten van Evelien Waterman
3. De 5 leukste boekenblogs om op de voet te volgen van Sabine van Stek
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden