Het 'normale' leven oppakken na Parijs, Argos, win 25 van Adele

3 years ago
  • Html
  • Text
Indien dit e-mail bericht niet goed wordt weergegeven, klik dan hier voor de webversie.
het nieuws van alle kanten
 KIJK LIVE    LUISTER LIVE
Nieuwsbrief 20 november 2015
 
‘We moeten niet bang zijn, maar we zijn het soms toch'
 
Na de schokkende gebeurtenissen in Parijs en Beiroet was er deze week tijd voor discussie, reflecteren, en vragen stellen. Druktemaker Pieter Derks vraagt zich af hoe we moeten doorgaan met het normale leven, want, 'het leven is op dit moment niet helemaal normaal.' Luister zijn column over (niet) bang zijn en het normale leven.
 
 
Een ode aan Jonah Lomu
 
'Als ik niet langs een tegenstander kan, ren ik gewoon dwars door hem heen.' Dat was het motto van de rugbylegende Jonah Lomu. Afgelopen week overleed hij plotseling. In De Nieuws BV brengen rugbyers Pien Selbeck en Stefan Vos een ode aan deze wereldster.
 
 
 
Oud-premier Kok verbaasd over stil besluit VN-luchtsteun Srebrenica
 
 
Afgelopen zomer werd tijdens een conferentie besproken wat er in 1995 in Srebrenica mis is gegaan. Oud-premier Kok liet aan Argos weten: 'Ik heb tijdens de conferentie in Den Haag mijn bevreemding uitgesproken over het feit dat de Nederlandse regering onkundig is gebleven van de blijkbaar gemaakte afspraak.' Zaterdag, om 14:00 uur, in Argos aandacht voor wat er tijdens de conferentie precies is besproken.
 
 
'Je kan nu al het effect van het referendum voorspellen'
 
 
Hebben burgers genoeg te zeggen over de uitbreiding van de EU? In Nederland haalde GeenPeil 400.000 handtekeningen op voor een referendum over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. In Café Europa van Bureau Buitenland werd met Thierry Baudet, Sywert van Lienden, en Victoria Koblenko gedebatteerd over dit referendum en de vraag hoe de EU de burger kan betrekken bij de Europese integratie.
 
 
Zanger Armand overleden
 
Protestzanger Armand is vandaag op 69-jarige leeftijd overleden. In juni speelde hij nog live met The Kik in Met het Oog op Morgen. Kijk het optreden terug.
 
 
Winfried Baijens nieuwe presentator
 
Vanaf januari gaat Winfried Baijens aan de slag als presentator van het NOS Journaal en het NOS Radio 1 Journaal op zaterdagochtend. 'Ik vind het een eer.'
 
 
'Ik ben een Belieber'
 
Vorige week verscheen het nieuwe album van voormalig kindsterretje Justin Bieber, en druktemaker Massih bekende in De Nieuws BV: 'Het is een goede plaat, ik ben een 'Belieber' geworden.'
 
 
Win 25 van Adele
 
Vandaag kom het langverwachte '25' van Adele uit. The Times schreef: '25 raakt je in het hart en brengt de Britse popmuziek naar het moderne leven waar het hoort.' Winnen? Beantwoord de vraag: Wat is de titel van de eerste single van het album '25'?
 
 
1
Breken met je familie vanwege Zwarte Piet
 
2
Karsten de Vreugd met een ooggetuigenverslag uit Parijs
 
3
Ajax ontslaat 14 jeugdtrainers als eerbetoon aan Cruyff
 
4
Argos: Welkom in Heumensoord
 
5
Anonymous verklaart IS de oorlog
 
U kunt deze nieuwsbrief ook aan anderen doorsturen.
Bent u zelf geen abonnee dan kunt u zich gratis aanmelden.
Uw gegevens en abonnementen kunt u zelf online beheren.
Natuurlijk kunt u zich ook definitief voor deze nieuwsbrief afmelden.

Share this newsletter on

Related newsletters

Radio1.nl

Categories: Radio
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

© 2019