Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Ons nieuwsoverzicht van vrijdag 13 september 2024
De nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, onze evenementen, besluiten, politieke agenda en vacatures. Deel deze nieuwsbrief: FacebookLinkedIn
Steun voor dierhouders in Overijssel tegen wolven

Dierhouders maken goed gebruik van de subsidieregeling voor wolfpreventieve maatregelen die de provincie Overijssel aanbiedt. Sinds de start van de regeling in juli 2023 zijn er 100 aanvragen binnengekomen, waarvan een groot deel is toegekend. Met deze steun kunnen dierhouders maatregelen nemen om hun dieren te beschermen tegen aanvallen van de wolf.

Inschrijving voor pacht van provinciale gronden in 2025

De provincie Overijssel biedt wederom de mogelijkheid om gronden in het buitengebied te pachten. Dit draagt bij aan provinciale doelstellingen zoals natuurontwikkeling en duurzaam landgebruik. Het tijdelijk provinciaal grondbezit wordt beschikbaar gesteld via pachtcontracten. De inschrijving voor de pacht van provinciale gronden in 2025 staat al enige tijd open en sluit op 30 september 2024. In 2025 worden de meeste gronden voor één jaar verpacht. 

Extra inspreekmoment zon en wind

Na het sluiten van de aanmeldtermijn voor het inspreken op de Omgevingsverordening en inpassing zon en wind, bleken een onverwacht groot aantal mensen de Statencommissie Milieu & Energie te willen toespreken. Om de meer dan 110 personen zo goed mogelijk te horen, lassen Provinciale a deze inspreektijd krijgt deze groep ook de mogelijkheid om met de leden van de Statencommissie kort in gesprek te gaan. Uiteindelijk ontvangen Provinciale Staten 8 personen per uur. De extra vergadering op 18 september start om 09.00 uur en stopt naar verwachting rond 21.00 uur. Op 25 september krijgen de resterende insprekers spreektijd van 13.00 tot 16.00 uur.Staten (PS) op woensdag 25 september daarom een extra inspreekmoment in. Zij die zich als laatsten hebben aangemeld, spreken dan PS toe. Dit betekent dat de Statencommissie op 18 en 25 september mensen ontvangt.

Ontwerp-projectbesluit voor Natura2000-gebied Landgoederen Oldenzaal ter inzage

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben op 9 juli 2024 het ontwerp-projectbesluit voor het Natura 2000-gebied Landgoederen Oldenzaal vastgesteld. Dit ontwerpbesluit ligt vanaf dinsdag 10 september ter inzage tot en met 21 oktober 2024. Inwoners en belanghebbenden worden uitgenodigd om hun zienswijze in te dienen.

Overijsselse agenda 2024 

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)
Vacatures