Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Ons nieuwsoverzicht van vrijdag 20 september 2024
De nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, onze evenementen, besluiten, politieke agenda en vacatures. Deel deze nieuwsbrief: FacebookLinkedIn
Rijksbegroting vol met kansen en uitdagingen
Koning Willem Alexander en Commissaris van de Koning Andries Heidema

Specifieke aandacht voor Elke Regio Telt en de toekomstige Nedersaksenlijn opvallend in Troonrede.

Commissaris van de Koning Andries Heidema reageert na afloop van de Troonrede: 'We staan voor de uitdaging om de schaarse ruimte in ons land op een goede manier met elkaar te (ver)delen. De plannen van het kabinet voor investeringen in woningbouw, energie en infrastructuur zijn broodnodig voor Overijssel. Tegelijkertijd moeten we ook oog blijven houden voor zorgen die er zijn. Denk aan de uitdagingen in het landelijk gebied. Hiervoor willen we constructief samenwerken met het Rijk. Dat het rapport Elke Regio Telt door het kabinet daarbij als een belangrijk uitgangspunt wordt gezien is positief.”

placeholder
Grensoverschrijdende samenwerking voor herstel van hoogveengebied

De provincie Overijssel heeft deze week, samen met Duitse en Nederlandse partners zoals Landschap Overijssel en Biologische Station Zwillbrock, het startschot gegeven voor een een uniek grensoverschrijdend project gericht op het herstel van hoogveengebied. Het project, genaamd LIFE CrossBorderBog, loopt tot 2029 en richt zich op het Aamsveen in Nederland en het Hündfelder Moor in Duitsland.

Stichting Straatboer
Succesvolle samenwerking Overijssel en Oranje Fonds verlengd

De provincie Overijssel en het Oranje Fonds stellen de komende vijf jaar beide 500.000 euro beschikbaar voor sociale initiatieven in de provincie. Dit betekent een verlenging van de succesvolle samenwerking van het Overijssels Noaberschapsfonds. De afgelopen tien jaar heeft dit fonds 211 initiatieven in de Overijsselse samenleving gesteund.

Overijsselse agenda 2024 

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)
Vacatures