Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Ons overzicht van 13 oktober 2023
De nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures. Volg Overijssel op Tweet Facebook LinkedIn.
kind met een viool, volwassene geeft de vioolstok aan

Opnieuw ondersteuning voor sportieve en culturele evenementen in Overijssel

Organisatoren van culturele en sportieve evenementen in Overijssel kunnen vanaf vandaag weer subsidie aanvragen voor 2024. Provincie Overijssel opent het subsidieloket tot en met 3 november. Het gaat om een eenmalige subsidie met een maximum bijdrage van €10.000,- per evenement.

“We hebben voor het komende jaar weer een budget van €187.500 beschikbaar”, aldus gedeputeerde Tijs de Bree. “We willen iedereen de mogelijkheid blijven bieden om te genieten van cultuur en sport dichtbij huis. Het zorgt voor ontspanning, inspiratie en verbinding met de (eigen) omgeving.”

Direct aanvragen

Overijssel weert zonnepanelen van landbouw- en natuurgrond 

De provincie Overijssel gaat aan de slag met een aanpassing in het provinciale zonbeleid. De provincie wil geen zonnepanelen meer op landbouw- en natuurgrond toestaan. Hiermee geeft Overijssel gehoor aan het eigen coalitieakkoord en het verzoek van de rijksoverheid om de groene leefomgeving te ontzien. Bovendien blijkt uit recente cijfers dat extra zonnevelden in de provincie niet meer nodig zijn om de gezamenlijke doelstellingen (1,3 TwH aan zonne-energie in 2030) te halen.

Wat is het vervolgproces?

Trechterbeker

Europese samenwerking van start voor project Trechterbekercultuur

Nederland en Duitsland gaan samenwerken in het ‘Trechterbekercultuur’-project, een project op het gebied van archeologische monumentenzorg. De samenwerking wordt gecoördineerd door de provincie Overijssel.

Doel van het project

Provincie Overijssel subsidieert Regionaal Warmtenet Twente met 2,5 miljoen

Provincie Overijssel geeft 2,5 miljoen euro aan subsidiegelden aan het Regionaal Warmtenet Twente. Dit warmtenet moet in de toekomst 100.000 woningen voorzien van duurzame warmte. Realisatie van een grote transportleiding en aansluiting op de eerste 2.800 huishoudens komt hiermee een stap dichterbij.

Eerste stap

Overijsselse agenda 2023  

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
Vacatures