Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Ons overzicht van vrijdag 28 juni 2024
De nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, onze evenementen, besluiten, politieke agenda en vacatures. Deel deze nieuwsbrief: FacebookLinkedIn
windmolens Tolhuislanden
Provinciale Staten stemt in met STER voor vrije keuze 5 miljoen euro

Unaniem besloten Provinciale Staten (PS) om vijf miljoen euro te reserveren voor nog nader te bepalen doelen. Deze reservering is gekenmerkt als de Staten Toets Extra Ruimte (STER). Dit geld geven PS pas uit als een zeer brede meerderheid de beoogde investeringen steunt. PS nam het besluit in de Provinciale Statenvergadering op 26 juni bij het vaststellen van de Perspectiefnota.

Het initiatief voor de STER kwam vanuit een samenwerking van de Overijsselse Statenfracties van PvdA en CDA. Beide partijen constateerden dat de begroting van Provinciale Staten een vrije ruimte heeft van 5 miljoen euro. Dit geld is beschikbaar in de reserves maar heeft nog geen bestemming. Meer hierover.

placeholder
Overijssel signaleert drugscriminaliteit met nieuwe campagne in buitengebied

Criminelen zijn actief in het buitengebied van Overijssel om drugs te produceren, dat zien mensen die er wonen of werken. Uit een rondvraag onder 1.850 Overijsselaars blijkt dat 1 op de 4 mensen (24%) wel eens is geconfronteerd met drugsproductie of dumping van drugsafval in zijn omgeving. Ruim de helft van de ondervraagden (52%) zegt concrete signalen te hebben herkend die kunnen duiden op drugscriminaliteit. De peiling is de opmaat voor een nieuwe campagne van Meld Misdaad Anoniem in opdracht van de provincie Overijssel om de productie van synthetische drugs tegen te gaan. Meer hierover.

Overijsselse agenda 2024 

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)
Vacatures