Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Ons overzicht van vrijdag 31 mei 2024
De nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, onze evenementen, besluiten, politieke agenda en vacatures. 
Deze nieuwsbrief delen: FacebookLinkedIn
placeholder
Subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Overijssel

Wie een goed idee heeft voor een innovatieproject in de landbouwsector in Overijssel kan daarvoor vanaf 5 juni een subsidie aanvragen. Dan gaat de subsidie ‘Samenwerken aan innovatie’ in het kader van de Europese Innovatie Partnerschap (EIP) open.

Digitale kennissessie
Verkeershinder in verband met groot onderhoud N739 tussen komgrens Haaksbergen en viaduct over de N18

De provincie Overijssel gaat maandag 3 juni tot en met vrijdag 21 juni groot onderhoud uitvoeren aan de N739 tussen de komgrens Haaksbergen en het viaduct over de N18. Naast het vervangen van het asfalt worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de fietspaden. 

Noodzaak tot onderhoud
weerspiegeling van een dak en kraan in het water

Bodemsanering Blekerijweg IJsselmuiden succesvol uitgevoerd

De provincie Overijssel heeft de eerste fase van de bodemsanering op de plek van de voormalige wasserij aan de Blekerijweg in IJsselmuiden succesvol afgerond. In de wasserij werden tussen 1960 en 1980 chloorkoolwaterstoffen gebruikt en die zijn in de bodem terechtgekomen. Vanaf januari dit jaar is daarom aannemer Dura Vermeer Infra & Milieu bezig geweest met het verwijderen van deze vervuilde grond.

Schone toekomst

man in de industrie

Eerst 28 miljoen euro voor Overijsselse economie

De wereld is in beweging. De economische vooruitzichten zijn onzeker. Of het nou gaat om de oorlog in Oekraïne, zorgen over tekorten aan elektriciteit, water en grondstoffen, de krappe arbeidsmarkt en de stikstofcrisis. Het zijn veranderingen die ook Overijssel raken. Daarom komt de provincie Overijssel met een eerste pakket van 28 miljoen euro aan investeringen in de regionale economie.

Economie is meer dan geld verdienen

placeholder

Provinciale Staten investeren 4 miljoen euro in OV-hubs

Bundel verschillende soorten vervoer op één plek, daardoor stap je vlotter over op OV of leenfiets en ben je sneller op je bestemming. Dat is de kern van de pilot die Gedeputeerde Staten (GS) wil starten om Overijssel beter bereikbaar te maken. GS vroegen daarom aan Provinciale Staten (PS) in te stemmen met een investering van 4 miljoen euro. 

Wat is een hub?

Overijsselse agenda 2024 

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)
Vacatures