Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Ons overzicht van vrijdag 5 juli 2024
De nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, onze evenementen, besluiten, politieke agenda en vacatures. Deel deze nieuwsbrief: FacebookLinkedIn
windmolens Tolhuislanden
Ruim 170 inwoners praten met Statenleden over zon en wind
Ruim 170 inwoners kwamen op uitnodiging van Provinciale Staten (PS) op woensdagavond 3 juli naar het Provinciehuis te Zwolle. Onderwerp van gesprek was de voorgenomen Omgevingsverordening en inpassing zon en wind.  Hierover nemen PS op 9 oktober een besluit. Deze avond gingen inwoners en Statenleden het gesprek met elkaar aan. Gedeputeerden en ambtenaren ondersteunden de bijeenkomst en beantwoordden vragen van aanwezigen.

PS nam het initiatief voor de inloopavond. Leden van de Statencommissie Milieu & Energie wilden genoeg tijd en ruimte hebben om met inwoners het gesprek aan te gaan. 'We vinden het belangrijk dat mensen de kans krijgen om over zo'n belangrijk dossier op een goede informele manier met Statenleden te praten over wind en zon. Dan is het goed om langer contact te hebben dan alleen de gebruikelijke vijf minuten inspreektijd', aldus Statenlid Sanne Winkels.

Lees meer.
placeholder
N350 Wierden-Rijssen afgesloten van 22 juli tot en met 5 augustus
De provinciale weg N350 tussen Wierden en Rijssen is van maandag 22 juli tot en met maandag 5 augustus afgesloten voor het doorgaande verkeer. Overijssel vervangt in die periode het asfalt op de hoofdrijbaan. De afsluiting geldt daarom voor de hoofdrijbaan en de parallelweg voor het gedeelte bebouwde komgrens Wierden tot aan het ecoduct De Grimberg. Fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de parallelweg. Daarnaast worden van maandag 26 augustus tot en met zaterdag 31 augustus kleine reparaties uitgevoerd aan de parallelweg.

Lees meer.
placeholder
17 culturele instellingen in Overijssel krijgen rijkssubsidie

De Raad voor Cultuur adviseert om 6 culturele instellingen in Overijssel subsidie te geven in het kader van de Culturele Basisinfrastructuur (BIS) 2025-2028. Ook ontvangen 11 instellingen en projecten subsidie uit één van de Rijkscultuurfondsen. In totaal gaat het om een bedrag van ruim 20 miljoen euro. Het advies is om om 6 Overijsselse instellingen op te nemen in de Culturele Basisinfrastructuur 2025-2028. Phion (het orkest van Gelderland en Overijssel), de Nederlandse Reisopera, Theater Sonnevanck, Planetart, TETEM kunstruimte en De Nieuwe Oost (in Overijssel en Gelderland gevestigd).

Lees meer.

Overijsselse agenda 2024 

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)
Vacatures