In 2021 spraken gemeenten en de provincie al af om in 2030 2TWh aan windenergie op te wekken in Overijssel.  90 molens.
͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Ons overzicht van vrijdag 24 mei 2024
De nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, onze evenementen, besluiten, politieke agenda en vacatures. 
Deze nieuwsbrief delen: FacebookLinkedIn
placeholder
Overijsselse gemeenten hebben bijna allemaal gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met de provincie afspraken te maken over windturbines: hoeveel er maximaal mogen komen, wanneer aanvragen kunnen worden ingediend en waar turbines zouden kunnen komen. Gedeputeerde Tijs de Bree:"We willen op een goede manier de doelen voor windenergie halen, en voorkomen dat Overijssel lukraak vol komt te staan met windturbines.
Lees meer over onze afspraken waar de windmolens komen
Overijssel maakt zich op voor flinke groei toerisme

Het gaat goed met toerisme en recreatie in Overijssel. De sector, waarin zo’n 48.000 mensen werken, heeft zich sterk hersteld na corona. Overijssel is een populaire bestemming. Met afwisselende landschappen, prachtige natuur, dorpen en steden. En de provincie telt relatief veel hoogwaardige campings. De verwachting is dat meer mensen Overijssel weten te vinden. In 2030 is er mogelijk sprake van 1 miljoen extra overnachtingen. In totaal zijn het er dan 10 miljoen.

 

De provincie investeert tussen 2024 en 2027 6,8 miljoen euro in de vrijetijdsector
placeholder
N307 van Dronten naar Kampen dicht

Van vrijdag 31 mei 19:00 uur tot en met uiterlijk maandag 03 juni 06:00 uur is de N307 in de richting van Dronten naar Kampen afgesloten. Het doorgaande verkeer vanaf de A6 wordt grootschalig omgeleid via de A6 en N50. Het lokale verkeer van Dronten naar Kampen kan gebruik maken van de parallelwegen. De N307 in de richting van Kampen naar Dronten, de parallelwegen en alle fietsroutes blijven open.

Overijsselse agenda 2024 

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)
Vacatures