Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Ons nieuwsoverzicht van vrijdag 4 oktober 2024
De nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, onze evenementen, besluiten, politieke agenda en vacatures. Deel deze nieuwsbrief: FacebookLinkedIn
Bouwen voor ouderen
oude boerderij met daarachter een huis in aanbouw

Het aantal 65-plussers is in Overijssel de laatste 20 jaar toegenomen met 60%, van 154.000 in 2004 naar 246.000 in 2024. Het aantal 85-plussers neemt nog sneller toe. Naarmate inwoners ouder worden, veranderen ook de woonbehoeften en -wensen. Daarom inventariseert het team Beleidsinformatie de huidige woningvoorraad in onze provincie: voldoet deze aan de behoeften en wensen van deze seniore doelgroep?

bus op de weg
Van idee tot buslijn 569: nieuwe buurtbus Lemelerveld-Ommen van start

Een nieuwe buslijn die Lemelerveld, Hankate, Lemele en Ommen met elkaar verbindt. Dat is het resultaat van het samenbrengen van de ideeën van de leden buurtbusvereniging Vilsteren en de gemeenten Dalfsen, Ommen en Hellendoorn. Vanaf 16 december is de splinternieuwe lijn 569 een feit. Vrijwilligers van Buurtbusvereniging Vilsteren zorgen ervoor dat de bussen op alle werkdagen gaan rijden.

pionnen voor werk aan de weg
N758 Nieuwleusen afgesloten van 7 oktober tot en met 11 oktober

De hoofdrijbaan van de provinciale weg N758 (Zwolle-Nieuwleusen) is afgesloten bij Nieuwleusen van maandag 7 oktober 07.00 uur tot en met vrijdag 11 oktober 18.00 uur.

Onderzoek provincie: groot deel oevers kanaal Almelo – de Haandrik versneld aan onderhoud toe
Kanaal Almelo-De Haandrik

Een groot deel van de oevers van het kanaal Almelo – de Haandrik voldoet niet meer aan de landelijke constructieve norm en is snel aan onderhoud toe. Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek van de provincie Overijssel. Op veel plekken is de oever instabiel. Bij 43 kilometer van de in totaal 65 kilometer aan oevers die het kanaal telt, moet in de komende jaren worden gewerkt. Bij 10,9 kilometer daarvan is het onderhoud inmiddels in voorbereiding.

Overijsselse agenda 2024 

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)
Vacatures