Met een extra verdieping en een uitgebreide cocktailbar is Hacienda dé club op Lowlands waar je het hele weekend danst op warme grooves en sounds van over de hele wereld en uit alle tijden. Van verloren Afrikaanse- en Zuid Amerikaanse tunes tot warme house en disco, soulvolle hiphop, amapiano, afro house en gloednieuwe UK-sounds.
Ajuma: De Utrechtse Ajuma kruipt door de archieven en komt naar boven met een bedwelmende mix van funky disco, euforische deephouse, Arabische mystiek en zweterige afrobeats. Als het maar swingt, groovet, zindert, dampt en sprankelt.
Beraber: Beraber is Turks voor ‘samen’ en niets maakt deze Amsterdammer blijer dan te zien hoe mensen op de dansvloer samensmelten tot een euforische massa. Onder meer soulvolle deephouse en mellow techno, electro en disco voor werkelijk iedereen.
CHAMOS: Het driekoppige CHAMOS breekt sinds 2018 clubs af met hun onweerstaanbare feelgoodvibes en explosieve bangers. Dancehall, moombahton, hiphop, afrobeats, baile funk, divahouse: de muziekmatties keuren het goed als het op de dansvloer iets doet.
Charmaine: Deze Rotterdamse speurt naar tracks met een bepaalde bezieling. Een baslijn die je lijf een shock toedient, een melodie die je geest optilt, een drumpatroon dat je in trance brengt. Haar vondsten mixt ze aaneen tot een zinderende en broeierige trip.
Cincity: Reken maar dat Cincity, de initiator van events als Agartha, Cloud 8 en Tribes, een zaal kan bespelen. Naast afrohouse legt ze ook deephouse, funky techhouse en electro onder de naald, of zelfs wat acidhouse en houseklassiekers om de boel op te schudden.
Dave Nunes: Caribische housegrooves, zweterige afrobeats, prikkelende amapiano of soulvol pompende latin: David Nunes levert sinds 2019 met zijn intens opwindende dj-sets en hete mixen heerlijke soundtracks af voor een reislustige zomervakantie. Laat die zon maar schijnen!
Eileen: Van obscure grooves uit de hoogtijdagen van disco tot zwoele housebeats van nu: als Eileen het allemaal naadloos bij elkaar brengt, sta je te dansen alsof de jaren 70 nog in volle gang zijn én ga je op in gelukzalige melodische house. Boogie in zijn meest tijdloze vorm.
Fleur du Bonheur: Die periode waarin de disco van de jaren 70 langzaam maar zeker overging in de meer schemerende beats en grooves van de jaren 80, precies daar ligt de sweet spot van de Tilburgse dj Fleur du Bonheur. Uitgelaten boogie gecombineerd met rauwe, staccato beats.
Gayance: De zomerse sets van Gayance bulken van de Afro-Caribische grooves, vermengd met UK garage en broken beats, rijkelijk overgoten met klassieke sausjes uit de Detroitse en New Yorkse elektronische keuken plus een flinke klodder latin. Pas op: heet!
Hellie: Feminist Hellie roert zich flink in de Nederlandse dance-industrie. Maar pas in de dj-booth komt de Amsterdamse echt tot leven, daar waar ze oude en nieuwe zwarte invloeden samenkneedt tot nu-disco, deephouse en alles daartussenin.
Jengi: Eigenlijk heet hij Jan Theo Berendsen, maar dat is geen naam om internationaal potten mee te breken. En dat is precies wat hij als Jengi doet. Flinke namen draaien zijn producties, iets waar hij in zijn eigen opzwepende sets zelf ook niet vies van is.
Leyo & Faisal: De ene keer hypnotiseert Faisal met Arabische disco of rauwe afropunk, de andere keer met klassieke hiphop. Leyo (het alter ego van hiphopveteraan Bizzey) is juist iemand die graag met knallende UK tech house een dansvloer bespeelt. Ze dagen elkaar uit in een back to back.
Maey: Maey is een bruggenbouwer. De Amsterdamse dj en producer legt verbanden tussen hiphop, R&B, soul en elektronica, om daar soepele muziekjes van te brouwen die zowel nieuw als vertrouwd klinken. Dat dak vind je straks niet meer terug!
NALA: NALA draait het hele jaar door, maar hartje zomer is ze volledig op haar plek. Haar sets gaan van dancehall naar house en van hiphop naar future bass, en in al die verscheidenheid is de zon de gemene deler. Broeierige uurtjes in onze Haciënda!
Ricks: In de energieke sets van de Ghanees-Nederlandse amapiano-legend Ricks trekt grofweg het hele Afrikaanse continent en zijn diaspora voorbij, met nadruk op Afrohouse en andere elektronische stijlen. Losgaan voor iedereen. S!RENE: Nataniel Olusanya alias S!RENE, onze landgenoot met Nigeriaanse roots, daagt zijn publiek uit met de meest avontuurlijke afrosounds. Maar hij legt net zo makkelijk een zwoele soulclassic of actuele hiphopplaat op. Mét enthousiaste publieksinteractie.
Sentinel Island Disco: Het dj-duo weet telkens weer onontdekte parels op te vissen uit de diepste krochten van de muziekgeschiedenis. Verwacht een zinderende reis door decennia en werelddelen, van funky hiphop via vintage calypso naar een verloren gewaande discoplaat.
SIM—OJ: Deze Nederlands-Molukse producers drukten hun soundstempel op het Nederlandse muzieklandschap met producties voor acts als S10, Bente, Hef en Dio. Voor het project SIM—OJ wenden ze hun superkrachten aan voor eigen, allesverwoestende pokoes.
Steppin’ Into Tomorrow: Drie vaandeldragers van dit Amsterdamse platform openen de Hacienda op passionele wijze, zoals dat hoort in augustus. Laat je verwennen met zomerse mixen van Kay Tee, Mo Wrights en Razzmic vol grooves van eigen makelij en tracks van gelijkgestemden.
Trippy Tins: Passionele percussie en bonkende baslijnen vormen de vruchtbare grond voor warme melodieën en bezwerende vocalen in de set van Trippy Tins. De dj/producer haalt de neus niet op voor een sappige sample meer of minder; alles voor de ideale zomersoundtrack.
Unruly Phoenix: Unruly Phoenix, een Rotterdamse van Surinaamse origine, dook in de Zuid-Afrikaanse roots van de kwaito, gqom, deephouse en jazz; een zomerse sound die overal aansloeg. Upbeat, swingend, bevrijdend: voel maar eens wat dit allemaal met je lijf doet.
Wake Up Hacienda w/ Jason Lemonth: Voor nachtbrakers en langslapers heeft onze Hacienda het perfecte antidotum: ‘Wake Up Hacienda w/ Jason Lemonth’, waarin de Nijmeegse dj/producer en muzikant je met zijn favoriete hiphop- en R&B-tunes probleemloos wakker schudt.
Wes & Vasco: Welkom op het feest der warmbloedige muziekgenres. Wes & Vasco als draaitafelhelden, jij als kronkelend dansvloerwonder, ver weg van de dagelijkse realiteit. Wat heeft een mens meer aan brandstof nodig dan soul, funk, jazz, house en koffers vol disco en boogie? |