Loading...

Het regeerakkoord belooft niet veel goeds voor ZZP

By Zzp-nederland.nl received 7 years ago

Categories: Business goods Self-employed without employees Staff
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older
  • Html
  • Text
Nieuwsbrief onleesbaar of verkeerde indeling? Klik dan hier om de nieuwsbrief in uw browservenster te openen!
  Jaargang 7 - 8 november 2012

wat gaat er gebeuren?


 

Gemengde gevoelens had ik toen het regeerakkoord zo snel tot stand kwam. Blij dat er een coalitie kwam tussen links en rechts en hevig geschrokken nadat ik het regeerakkoord had gelezen. Waren dit wel de partijen waarop we gestemd hadden en wat voor gevolgen hebben de plannen? Tot mijn stomme verbazing schijnt niemand nog te weten hoe de plannen nu werkelijk uitgevoerd moeten en kunnen worden.
Over de zorgverzekering is inmiddels een storm van protesten ontstaan maar over de winstbox voor ondernemers bestaat nog veel meer onduidelijkheid. Ik heb gebeld met vooraanstaande Kamerleden, maar die weten het zelf ook (nog) niet. Het regeerakkoord is natuurlijk slechts een uitgangspunt van het kabinet Rutte-Ascher, ervaringen uit het verleden hebben bewezen dat plannen maken iets anders is dan ze uitvoeren. Maar de aangekondigde maatregelen zijn erg eenzijdig ten koste van ZZP’ers.
Zelfstandigenorganisaties die afhankelijk zijn van vakbonden en/of werkgeversorganisaties hebben “gematigd positief” gereageerd. Daar doen wij niet aan mee. Wij blijven een vinger aan de pols houden en blijven reageren. Het is wel jammer dat zo weinig zelfstandigen zich verenigen: onder het motto “samen staan we sterk” kunnen we veel meer bereiken…
 met vriendelijke groet,
Johan Marrink


Femke genomineerd!


 

Femke Hogema, schrijfster van het boek Financiën voor ZZP'ers is genomineerd voor de Federatie Zakenvrouwen Award 2012! Daar zijn we bijzonder trots op: Femke is sinds 2009 aangesloten bij ZZP Nederland en heef de afgelopen jaren regelmatig thema-avonden voor onze leden verzorgd. De definitieve verkiezing is op 1 december tijdens het galadiner van de federatie Zakenvrouwen.
Website FZ 
Boek Femke 

Ik wil me afmelden voor deze mailing © 2012 ZZP Nederland | Website | Disclaimer | Colofon

Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2020