ELF Voetbal nieuwsbrief van 01-06-2024
Het seizoen van Ian Maatsen, Champions League finalist maar geen EK

Misschien wel de meest opvallende afwezige in de definitieve EK selectie van Ronald Koeman: Ian Maatsen. Na een moeilijke tijd bij Chelsea, fleurde hij het afgelopen halve seizoen helemaal op bij Borussia Dortmund. Vanavond neemt Maatsen het in de finale van de Champions League op tegen Real Madrid.


lees verder
De visie van Harry, de Tietenman: "Koeman zou het liefst zichzelf nog selecteren"

"Vergane glorie boven fris, jong elan en talent." Harry Goudsblom, alias De Tietenman, is niet bepaald blij met de 26-koppige selectie die bondscoach Ronald Koeman woensdagmiddag bekendmaakte voor het EK in Duitsland. "Koeman zou het liefst zichzelf nog selecteren!" Hij geeft per linie zijn visie over de selectie.

lees verder
PANNA! 86: alles over het EK 2024 en Oranje!

Kun jij ook niet meer wachten? Heb jij ook zin in een supermooie Oranje-zomer? Gaat het Nederlands elftal eindelijk weer Europees Kampioen worden? Wil je alles weten over het komende EK in Duitsland? Dan heb je geluk! PANNA! 86 staat volledig in het teken van de titelstrijd die op 14 juni losbarst. We stellen de 24 deelnemers voor, de coolste EK-shirts, de EK-winnaars in beeld, interviews met Dávid Hancko en Mats Wieffer, natuurlijk acht superposters en nog veel meer!

lees verder
Voorbeschouwing Champions League Finale: Borussia Dortmund – Real Madrid

Zaterdag 1 juni is het zover. De finale van de Champions League wordt gespeeld in het Wembley Stadium in Londen. Het Duitse Borussia Dortmund onder leiding van Edin Terzic neemt het op tegen Spaans landskampioen en recordkampioen in de Champions League Real Madrid. Enkelvoudig Champions League winnaar Dortmund tegen veertienvoudig winnaar Real Madrid, het klinkt als David tegen Goliath.

lees verder
Europees kampioen Nol de Ruiter: "Toen zei Michels ineens: 'Vanaf nu is het Nol en Rinus'"

Duitse bodem is tot dusver de enige bodem vatbaar voor Oranje-succes gebleken. Ook 36 jaar geleden trok het Nederlands elftal de oostelijke grens over met de Europese titel als inzet. Het resulteerde in de enige hoofdprijs in onze voetbalgeschiedenis. Nol de Ruiter (84) was als assistent van bondscoach Rinus Michels nauw betrokken bij het Nederlands elftal dat in 1988 Europees kampioen werd door in West-Duitsland na het thuisland ook de Sovjet-Unie te verslaan. "Ik moest wennen aan Michels."

lees verder
Hamburg: the place to be tijdens EURO 2024

Kaarten voor de wedstrijd Nederland - Polen op EURO 2024 en al in de stemming willen komen? Of helaas geen tickets, maar toch willen onderdompelen in de (Oranje) EK-sferen? Of kijken naar EK-wedstrijden met duizenden voetbalfans met een hapje en een drankje? Dan is het Heiligengeistfeld in het centrum van Hamburg the place to be. Daar is plaats voor liefst vijftigduizend toeschouwers, verdeeld over een Fan Zone en een terrein Public Viewing met diverse activiteiten. Entree gratis!

lees verder
Vacature: Stage lopen op de redactie van ELF Voetbal en PANNA!?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder
Overzicht: Alle (oud-)Eredivisionisten op het EK 2024 in Duitsland

Over iets meer dan twee weken is de aftrap van het EK in Duitsland. Inmiddels hebben 23 van de 24 deelnemers de voorlopige selectie bekendgemaakt. De definitieve selectie van 26 spelers moet op 7 juni worden ingediend bij de UEFA. Tot dat moment kan er nog van alles gebeuren. Maar vooralsnog is er een hoop (oud-)Eredivisionisten die mag hopen op deelname aan het EK.

lees verder
Avonturier André Krul verzorgt nieuw Afrikaans avondje in de polder

Het Afrikaanse avondje in de polder is terug! Doelman André Krul zette in januari weer voet op Nederlandse bodem na wederom vele opmerkelijke avonturen in Afrika te hebben beleefd. Deze keer in Tanzania en DR Congo. Op 14 juni geeft hij daarover een presentatie. Plaats van behandeling is opnieuw het clubhuis van SV Graftdijk.

lees verder
Het EK 2024 in Duitsland komt eraan, alle speeldata op een rij

Over een aantal weken is het zover, de start van de 17e editie van de EK eindronde in Duitsland. Het toernooi duurt een maand en er doen 24 ploegen aan mee. Pak de agenda er maar vast bij, want hieronder zetten we alle speeldata op een rij.  

lees verder
Harry Goudsblom, alias de Tietenman: "Dan knijpt zo’n steward een paar keer in mijn bh en is het goed"

Harry Goudsblom. Die naam zal niet bij elke Oranje-supporter een belletje doen rinkelen. Voeg de bijnaam 'de Tietenman' toe en de herkenning is daar. De 62-jarige Alkmaarder bezocht al meer dan driehonderd wedstrijden van Oranje. De laatste 28 jaar met de twee herkenbare bulten onder zijn shirt. Ook in Duitsland is hij weer van de partij. "De Europese titel? Daar heb ik alle fiducie in. Het finaleweekend is al geboekt."

lees verder