Bekijk in browser | Naar pvda.nl
PVDA Logo Liggend

Nieuwsbrief

Beste ,

De afgelopen weken konden onze leden moties indienen in de PvdA Ledenkamer. Vanaf morgen - donderdag 19 mei om 17.00u - kan elk lid in het Stemlokaal stemmen op de moties die voldoende steun hebben gekregen.

Op basis van de stemming in het Stemlokaal bepaalt het Presidium welke moties op het congres besproken worden. Het Presidium heeft besloten om de moties over samenwerking tussen PvdA en GroenLinks direct te agenderen voor het congres van 11 juni. Op het congres gaan we dus met elkaar in gesprek over deze moties. Het stemmen op deze moties in het Stemlokaal is daarom niet meer nodig. 
Lees hier de onderbouwing van het Presidium voor deze keuze.

Gebruik 
deze link om naar het Stemlokaal te gaan en jouw stem uit te brengen. Dit kan vanaf morgenmiddag tot donderdag 26 mei 17.00u. 



An image

Meld je aan voor het congres op 11 juni!


Zaterdag 11 juni is ons jaarlijkse congres in het NBC in Nieuwegein! Vanaf 10 uur begint een dag vol inspiratie, ledendemocractie en ouderwets samenzijn! Zo zijn er speeches van Attje Kuiken en Esther-Mirjam Sent, hosten we live de talkshow Club Rood, spreken we o.a. met Marjolein Moorman over het bestrijden van ongelijkheid én organiseren we weer vele subsessies waar je kan luisteren en meepraten. Het congres is daarnaast ook dé gelegenheid om mee te beslissen over de koers van de partij, onder andere over linkse samenwerking. Zien we je daar?

Klik hier om je in te schijven, en voor het voorlopige overzicht van het programma en de subsessies. Inschrijven voor subsessies kan op de dag zelf bij binnenkomst. Vol = vol dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Tijdens het congres van 11 juni kijken we vooruit én blikken we terug op de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen en de campagne. Want wat was er veel energie en wat waren er weer veel partijgenoten die zich dag in, dag uit inzetten voor onze campagne. Vrijwilligers die onze partij dragen. En dat verdient waardering! Ken jij die fantastische campagnevrijwilliger die je extra in het zonnetje wil zetten? Die een plek verdient in onze speciale Hall of Fame op het congres? Laat het ons uiterlijk 18 mei weten via deze pagina!


An image

Attje en Esther-Mirjam willen met jou in gesprek!


Maandag 23 mei is er in Arnhem een meet up met Attje Kuiken en Jesse Klaver! Aanmelden daarvoor kan hier.
Red je het maandag niet om bij de meet up in Arnhem te zijn? Geen zorgen, er komen meerdere ledengesprekken aan!

- Dinsdag 24 mei wil Attje graag met jou in gesprek in Breda. Meld je hier aan. 
- Woensdag 25 mei ziet Esther-Mirjam je graag in Zwolle. Schrijf je in.
- Vrijdag 3 juni in Groningen willen Attje en Esther-Mirjam samen in gesprek met de leden. Aanmelden kan hier.

Heb je een vraag voor Attje en/of Esther-Mirjam? Stel je vraag live of stuur je vraag van te voren in. In de week voorafgaand aan het congres zullen we ook op andere plekken in gesprek gaan, meer informatie daarover volgt.


An image

Den Uyllezing Actueel met Rick van der Ploeg en Kati Piri


Op 18 mei spreekt Rick van der Ploeg in de Den Uyllezing Actueel over Oorlog, vrede en internationale handel. Tweede Kamerlid Kati Piri zal vervolgens haar visie geven op de politieke opdracht van de lezing. De lezing is uitverkocht, maar gelukkig ook via een livestream thuis te bekijken.


An image

Conversations of a changing continent


De kaartverkoop voor Afrikadag 2022 van de Foundation Max van der Stoel is geopend. Dit jaar staan in het eindprogramma Mo Hersi, Bert Koenders en uit Afrika overgekomen panelleden! Er worden talloze interessante workshops gegeven door ngo's, diaspora organisaties en al onze andere partners. Mis bijvoorbeeld niet het gesprek tussen Jan Pronk en Kiza Magendane!

Kom langs en geniet van het beeldschone KIT, ontmoet onze partners en laat je inspireren op onze markt en bestel van tevoren je overheerlijke Afrikaanse lunch. Lees meer en koop een kaartje.


An image

Help mee met politiek onderzoek


In samenwerking met het Europees Universitair Instituut doet de PvdA onderzoek naar campagnes en de politieke voorkeuren van onze leden. Jouw deelname daaraan zou erg worden gewaardeerd. Klik hier om mee te doen.

Het onderzoek duurt ongeveer 5 minuten. We verloten artikelen uit de webshop (waaronder geweldige PvdA bekers!) onder de respondenten.


An image