Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Het Vlaams Belang sociaal? Komaan!

Op zondag 24 september organiseert het Vlaams Belang een sociaaleconomisch congres in Affligem. Deze extreemrechtse partij meet zich graag een sociaal imago aan. Maar als je ziet wie ze op hun congres als sprekers uitnodigen en hoe hun vertegenwoordigers stemmen in het Europees Parlement dan komt hun ware identiteit naar boven: donkerblauw en asociaal.

Lees verder

China en de Oeigoeren: de westerse perceptie ontkracht

Het Chinese beleid in de regio Xinjiang blijft een gewild onderwerp in de westerse anti-China campagnes. Onlangs verscheen in de Duitse kwaliteitskrant Neue Zürcher Zeitung een artikel van twee Duitse hoogleraren over hun ervaringen, opgedaan tijdens een eigen onderzoek, dat dit beleid in een heel andere context plaatst.

Lees verder

Digitale grensbewaking botst met mensenrechten

Grensbewakingstechnologie en beslissingsalgoritmen kunnen de mensenrechten van migranten schenden, waarschuwt het VN-Bureau voor de Mensenrechten. Een rapport toont aan hoe de automatisering van het grenstoezicht het potentieel heeft om “uitsluiting, geweld en discriminatie” in stand te houden.

Lees verder

Wetsontwerp Van Quickenborne wil alle soorten betogers, vakbondsleden en activisten criminaliseren

Terwijl trivia over dronken escapades van politici onze schermen overspoelen, verdwijnt de aandacht voor het echte democratische schandaal van een van deze 'daders' naar de achtergrond. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborre (Open VLD) wil elke deelname aan betogingen criminaliseren, met de goedkeuring van federale coalitiepartners Vooruit en Groen. Het verzet groeit.

Lees verder

Om klimaatdoelen Parijs nog te halen, moet het 7 keer sneller

De wereld moet een flinke inhaalbeweging maken als we de klimaatdoelen van Parijs willen halen, blijkt uit cijfers van consultancybedrijf PwC. Vanaf nu moet de uitstoot elk jaar 17,2 procent dalen - of zeven keer sneller dan het huidige tempo.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Sidi El Omari (Karama Solidarity): “Moeilijk om hulpgoederen tot bij de mensen in nood te krijgen”

Sidi El Omari is algemeen coördinator Vlaanderen van de hulporganisatie Karama Solidarity. Karama heeft parmenent medewerkers in Marokko en was dus snel ter plaatse om de eerste noodhulp te bieden na de aardbeving in de buurt van Marrakech. “We hebben tweehonderd tenten klaarliggen om tentenkampen op te bouwen.”

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium