Bekijk in browser | Naar pvda.nl
PVDA Logo Liggend

Nieuwsbrief

Beste ,

Wat een gewéldig congres was het afgelopen zaterdag. Met inspirerende sprekers, innovatieve workshops en indrukwekkende bijdrages van tal van leden. En natuurlijk stond dit congres ook in het teken van linkse samenwerking. Gepassioneerd maar met respect voor elkaar voerden we daarover het debat. Met een duidelijke uitkomst als resultaat: samen met GroenLinks maken we in de Eerste Kamer een linkse vuist tegen het rechtse kabinetsbeleid.

Hier vind je de uitslagen van alle moties en de speeches van Attje Kuiken, Frans Timmermans, Lodewijk Asscher en Esther-Mirjam Sent.

An image

De Rode Draad


Op het congres presenteerden we De Rode Draad. Dit is een project waarin we op zoek gaan naar oplossingen voor de vraagstukken van nu. Hoe zorgen we er ook in deze tijd voor dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen? Of dat onze kinderen naar een fijne school kunnen en dat er liefdevolle zorg is voor de mensen die dat nodig hebben?

Daar hebben we nieuwe plannen voor nodig die passen bij de eisen van de moderne tijd. En de beste plannen bedenken we samen! Geef daarom via deze website, samen met vele andere leden, jouw mening over de uitdagingen waar ons land voor staat en de oplossingen die daarvoor nodig zijn.


An image

De voorjaarsnota


De problemen stapelen zich op. Maand na maand krijgen steeds meer mensen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen.

Het is daarom nú tijd voor politiek leiderschap. Voor concrete, gerichte en stevige maatregelen om al die mensen te helpen die nu financieel in de knel komen. Daar pleitte Attje Kuiken voor tijdens het debat over de voorjaarsnota.


An image

Aan de slag in de gemeenten


Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart is de PvdA in veel gemeenten, waaronder een behoorlijk aantal grote steden, weer toegetreden tot de coalitie. Dat geeft ruimte voor lokale, sociaal-democratische politiek.

Kersverse wethouders Dennis de Vries (Utrecht), Pieter Paul Slikker (’s-Hertogenbosch) en Yusuf Çelik (Tilburg) vertelden erover aan het Centrum voor Lokaal Bestuur. Welke pijnlijke keuzes hebben ze moeten maken? En vooral, wat hopen ze te bereiken? Lees het hier.

An image

Kom naar een van onze vele bijeenkomsten


Komende donderdag 23 juni gaat Café Rood in Den Haag over de oorlog in Oekraïne. Onder leiding van Internationaal Secretaris Lenna Vromans en met o.a. Europarlementariër Thijs Reuten als gast.
 
Zaterdag 25 juni is in ’s-Hertogenbosch eindelijk weer een fysieke Brabantdag. Een dag vol met workshops en opleidingen, een lezing van Jeroen Dijsselbloem, en een ledengesprek met Attje Kuiken en Esther-Mirjam Sent.
 
Op maandag 27 juni is de Willem Dreeslezing bij te wonen in Den Haag, uitgesproken door Ahmed Aboutaleb. Over oorlog, de menselijke maat, en het verdedigen van onze vrijheden. Na de lezing is er de kans om na te praten tijdens de borrel.

Klik op de links voor de starttijden en om je aan te melden. Al deze bijeenkomsten zijn gratis te bezoeken.

An image

Klimaatmars in Rotterdam op 19 juni


19 juni is er weer een Klimaatmars! Ditmaal in Rotterdam. Uiteraard lopen wij met zoveel mogelijk mensen mee, en Joris Thijssen van onze Tweede Kamerfractie is er ook bij. Meld je hier aan, dan houden we je op de hoogte over de startplek en tijd. Wij zorgen voor vlaggen en foamborden.


An image

Help mee met politiek onderzoek

 
In samenwerking met het Europees Universitair Instituut doet de PvdA onderzoek naar campagnes en de politieke voorkeuren van onze leden. Jouw deelname daaraan zou erg worden gewaardeerd. Klik hier om mee te doen.

Het onderzoek duurt ongeveer 5 minuten. We verloten artikelen uit de webshop (waaronder geweldige PvdA-bekers!) onder de respondenten.


An image

Vacatures

 
We hebben een aantal vacatures openstaan, bij het partijbureau, de Tweede Kamerfractie en bij onze neveninstellingen. Neem vooral een kijkje!