Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 23 april 2020   Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Dans in tijden van Corona

Waar kun je genieten van dans als vanwege het coronavirus alle theaters en dansscholen gesloten zijn en jezelf de deur niet meer uitgaat? Van Dans Magazine! Profiteer van een van de mooie aanbiedingen en maak het thuis zitten nog aangenamer!

Bekijk hier onze aanbiedingen!

En volg ons ook op Instagram!


Dansnieuws

'Het Zwanenmeer' te bewonderen bij zorginstellingen voor de deur

Ouderen in zorginstellingen hebben het tijdens de coronacrisis niet makkelijk. Ze zijn een risicogroep en kunnen daardoor al een hele tijd geen bezoek ontvangen. Het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division heeft besloten om voor hen iets bijzonders te doen! Een balletoptreden, gewoon voor de deur. De ouderen kunnen dan vanachter hun raam genieten van ’Het Zwanenmeer’. 

4 dansseries op Netflix die je lekker kunt binge-watchen

Weet je even niet meer waar je naar moet kijken? Op Netflix staan een heleboel mooie dansseries die je lekker kunt binge-watchen. Van dramaseries tot reality. Hier zetten we de leukste voor je op een rijtje.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


‘‘Dans zie ik als een soort game. Je kunt het zo moeilijk of makkelijk maken als je wilt.’’

Toen Stella Stuurman ontdekte dat je van dansen je beroep kunt maken, werd voor haar al snel duidelijk dat dans haar toekomst was. De vraag die vervolgens continu centraal heeft gestaan was simpel: ‘hoe kan ik zoveel mogelijk groeien?’ Op haar zeventiende verhuisde Stella naar Amsterdam voor de pittige HBO-dansopleiding van Lucia Marthas. Dit jaar studeert ze af en is ze zich aan het voorbereiden op het werkveld. Stella heeft intussen al heel wat mooie klussen mogen doen, maar ze heeft nog veel meer grote dromen.


Dansen en mindfulness: leer bewegen in het hier en nu

Helemaal in een stressvolle tijd als deze kunnen we wel wat rust en mindfulness gebruiken. Wist je dat dans daar heel goed bij kan helpen? In verschillende onderzoeken worden connecties gemaakt tussen mindfulness en dans. Ook in spiritualiteit wordt dans vaak als helend gezien en kan je focus op beweging meditatief werken. Hier leggen we je uit hoe dans het perfecte middel kan zijn om in het hier en nu te komen en je zorgen eventjes te laten varen.


Dansschooleigenaresse Dominique vertelt over haar ervaring met online danslessen

Het was even wennen, maar veel dansscholen geven nu online les als alternatief op de gewone lessen. Nu scholen nog even dicht zijn, zit er niets anders op. Maar wat zijn eigenlijk de ervaringen tot nu toe? Dominique Dolstra van Dolstra Dance Centre vertelt over de uitdagingen, maar ook over de mooie momenten die ze meemaakt.


''Dans geeft mij het gevoel dat ik vrij ben om te zijn wie ik ben''

Danseres Melissa Boode groeide op in een gezin vol muziek met een Latijns-Amerikaanse moeder en een percussionist als vader. Het dansen werd haar met de paplepel ingegoten. Na een dansopleiding bij Lucia Martha’s kreeg ze de Young Talents Award van het Prins Bernhard Cultuurfonds waardoor ze in New York kon gaan dansen. Een droom die werkelijkheid werd.


10 Tik Tok dansjes om thuis te leren

Op Facebook en Instagram zie je ze steeds vaker voorbij komen: Tik Tok video’s van rond de vijftien seconden. Het was eerst vooral populair onder kinderen, maar steeds meer mensen maken nu gebruik van de app. Doe een dansje, playback of maak een sketch op muziek en deel deze. Ben je helemaal klaar met puzzelen en weet je niet meer wat je wil gaan doen? De 10 leukste Tik Tok challenges hebben we hier voor je op een rijtje gezet! Dansje aanleren, en delen maar.


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2020. Alle rechten voorbehouden.