ELF Voetbal nieuwsbrief van 09-09-2022
Hij is er: de Champions League Special van PANNA!

De mooiste trucs. De beste passes. De grootste talenten, stadions en spanning. De Champions League is het neusje van de zalm. De crème de la crème. De Champions League is de beste reden om je ouders te vragen of je langer mag opblijven. Om alvast in de stemming te komen is er nu de extra dikke Champions League Special van PANNA! Volgepropt met alle informatie die je nodig hebt om genieten van de Champions League naar een nóg hoger niveau te tillen.


lees verder
Alles wat je moet weten over Graham Potter, de nieuwe Chelsea-trainer

Het is officieel: Graham Potter is de nieuwe trainer van Chelsea! De trainer komt over van Brighton & Hove Albion en is toch een redelijk onbekende naam. Zeker als je ziet welke trainers er hiervoor bij Chelsea aan het roer stonden: Thomas Tuchel, Frank Lampard, Maurizio Sarri, Antonio Conte, Guus Hiddink en José Mourinho, om er maar een paar te noemen. Daarom hier alles over Graham Potter, zodat je ook de nieuwste Chelsea-trainer leert kennen.

lees verder
Interview Milan van Ewijk, sc Heerenveen-rechtsback: "Met tatoeages op mijn benen heb ik niet zoveel"

Milan van Ewijk was achttien jaar toen hij bij Tattoo Bob in Rotterdam zijn eerste tatoeage liet zetten. Sindsdien is het lichaam van de 21-jarige verdediger van sc Heerenveen uitgegroeid tot een levend kunstwerk. "Alles heeft een betekenis."

lees verder
 Vijf nieuwe features in FIFA 23

30 september komt FIFA 23 uit. Het iconische voetbalspelletje wordt alweer voor de 29e keer uitgebracht en zit vol nieuwe features. Zo kun je vanaf nu ook virtueel in het Philips Stadion van PSV voetballen. Het is overigens de laatste keer dat de game ‘FIFA’ heet. De volgende editie krijgt de naam ‘EA Sports FC’. 

lees verder
Geen beter moment om Liverpool te treffen: waarom Ajax dinsdag gaat winnen

Ajax begon woensdag uitstekend aan de Champions League. Het scoorde zelf vier keer tegen Rangers en keeper Remko Pasveer kreeg er zelf geen een om de oren. Omdat het WK komende winter wordt gehouden, worden alle groepsfasewedstrijden dichter op elkaar gespeeld. Dinsdag wacht al het duel in en tegen Liverpool. En laat er geen beter moment zijn om de formatie van Jürgen Klopp te treffen dan nu. Waarom Ajax ook gaat winnen van Liverpool.

lees verder
Geen Mertens, Koulibaly & Insigne meer tegen Ajax: Dit zijn de opvallende talenten bij het vernieuwde Napoli

Jarenlang had Napoli dezelfde uithangborden. Kalidou Koulibaly ontwikkelde zich bij Napoli in vijf jaar tijd tot één van de beste centrale verdedigers ter wereld en Lorenzo Insigne en Dries Mertens vormden over een nog langere periode de aanval van Napoli. De drie sterkhouders vertrokken, met daarnaast nog een handjevol spelers dat Napels verliet.

lees verder
ELF Voetbal nr 9, het seizoen van thuiskomen plus interviews met Kenneth Taylor, Jens Toornstra, Milan van Ewijk en Myron Boadu

Jasper Cillessen, Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Henk Veerman, Quinten Timber en de broers Luuk en Siem de Jong. De persruimtes in de Eredivisie konden deze zomer volop gevuld worden met kleffe leuzen over thuiskomen. Stuk voor stuk keerden de genoemde spelers terug naar de plek die zij hun thuis noemen. De nieuwe editie van ELF Voetbal, nummer 9 van 2022 alweer, besteedt daar volop aandacht aan. Tevens interviews met onder andere Kenneth Taylor, Jens Toornstra, Michel Vorm, Joshua Zirkzee en Myron Boadu.

lees verder
One to watch: de doorbraak van Tijjani Reijnders

Even leek het er afgelopen zomer op dat Tijjani Reijnders niet langer meer een AZ-speler zou zijn. FC Twente was nadrukkelijk geïnteresseerd in de 24-jarige middenvelder. Aan een transfer dacht Reijnders echter niet. "Ik blijf gewoon bij AZ," aldus Reijnders tegenover VTBL. Nu is Reijnders één van de spelers om dit seizoen absoluut in de gaten te houden.

lees verder
Interview Peet Bijen: "Ik heb nu een stuk of twintig tatoeages. Veel gaan over de hond"

Een lieve gezelschapshond. Daar hoopten Peet Bijen en zijn vriendin Jolien op toen ze besloten om Freddy in huis te nemen. En dat kregen ze. De tweejarige Golden Retriever zit boordevol energie, kwispelt voortdurend en volgt niet-aangelijnd zijn baasjes probleemloos. Voor de centrale verdediger, die begin augustus bekendmaakte te moeten stoppen met betaald voetbal, vormt de viervoeter een ideaal maatje in een zware periode. "Als ik na een dag revalideren of in onzekerheid thuiskwam, rende ze direct op me af om te spelen. Dan vergeet je alles snel."

lees verder