Bibliotheek De tweede verdieping
 
 
 
 
Hoe zie jij de toekomst voor je? Zou je wel in een tijdmachine willen stappen om te bewegen door de tijd? Scroll snel verder voor info over de iPad-cursus, een lezing over eendenkooien, een historische fietstocht en meer. We zien je graag in de bibliotheek en bij de activiteiten op andere plekken in de stad. 
 
 
Ingang Stadshuis aan Mediamarkt-kant tijdelijk dicht 
Van 5 februari tot en met 22 maart gebeurt er iets bijzonders in de verbouwing van het Stadshuis: dan worden twee loopbruggen gemaakt van bijna 25 meter lang. In die periode zal de ingang naar het Stadshuis aan de Mediamarkt-kant dicht zijn. Dat is de ingang die je op de foto hiernaast ziet. De grote trap in het Stadshuis is ook tijdelijk dicht.

Ga je naar de bibliotheek? Gebruik dan de andere ingang. Dit is de draaideur aan het Stadsplein, tegenover theater DE KOM. Binnen kun je de lift nemen.

Openingstijden 

De bibliotheek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.
 
Informatie over de verbouwing   S
 
Wil je in dit huis voor de stad komen werken? Bekijk dan onze openstaande vacatures voor (vrijwillige) medewerkers!
 
S
Tijdmachine: AI op de computer

Annelies Mosterdijk neemt je mee in de wereld van Windows 11 en alles wat kunstmatige intelligentie te bieden heeft. Van Edge, Chatbot Bing tot en met Image creator en Co-Pilot. Wat is het en wat kan je ermee?

 
Info en aanmelden   S
iPadcursus voor senioren
Nog niet veel ervaring met een iPad? Doe mee aan deze cursus! In vier lessen van 2 uur leer je de basishandelingen. Er is veel tijd om samen te oefenen. Data: 6, 13, 20 en 27 februari.
 
Meer info   S
S
 
De wereld over 20 jaar en duurzaamheid

Stichting Samen Duurzaam Nieuwegein geeft je in een interactieve workshop praktische handvatten om zelf aan de slag te gaan voor een duurzame toekomst en een gelukkig leven. Met tips over het vergroenen van je leefomgeving, duurzaam koopgedrag en het besparen van energie. 

 
Meer info   S
 
S
 
Historische fietstocht 🚲
Maak een tijdreis per fiets! Denk jij Nieuwegein van binnen en van buiten te kennen? Ga dan vooral mee met onze historische fietstocht en laat je verrassen. Onze Geinoloog laat je tijdens een mooie kanalenroute van maximaal 10 km stilstaan op en bij een paar bijzondere plekken en verhalen uit onze lokale geschiedenis. Geef je snel op, want er is plek voor maximaal 10 fietsers. In samenwerking met: Nieuwegein Fietst, Doortrappen en de Historische Kring.
 
Tickets  
S
 
Ontwerp je eigen game

Tijdens deze workshop bepaal jij je eigen verhaal. We beginnen met een tijdmachine: ga jij terug in de tijd of ga je liever naar de toekomst? Ontwerp en bouw levels, de held en de vijanden.   

 
Kom je ook?   S
 
S
Tommy Wieringa te gast
In maart barst bij ons de Boekenmaand los! Het thema is: 'Bij ons in de familie'. Tommy Wieringa, genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2024, brak door met Joe Speedboot. Hij schreef in 2023 Nirwana, een verhaal over een familie die de verovering van de aarde najaagt. Luister en vraag je mee?
 
Geef je snel op   S
Nieuwegeinlezing Eendenkooien
Eendenkooien zijn plekken waar wilde eenden werden gevangen voor consumptie. Vaak waren het vijvers met een vangconstructie. Ook in de regio van Nieuwegein waren er eendenkooien.
Historicus Sander Wassing geeft een lezing over dit verschijnsel.
 
Meld je aan   S
S
 
 
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   yt   insta   insta
 
S
open