Ideaal fotomodel: de muurhagedis | Distelvlinderinvasie | Zo herken je de boomvalk
Reeënparadijs

Reeënparadijs

In het augustus nummer vind je en reportage over reeënparadijs de Westerheide.
Roots
Een warme zomer
Hitsige reeën maken zich op voor de bronst

Juni tot en met augustus zijn de beste maanden om reeën te zien of sporen van ze te vinden. In de ochtend- en avondschemer komen ze tevoorschijn. Zeker als het warm is maak je overdag een extra kans om hitsige reeën te zien. In de zomer vindt namelijk de bronst bij reeën plaats. 

Fotocredits: Bert Kok

Roots
Wolken vlinders
2019: het jaar van de distelvlinder

Hoeveel distelvlinders iedere zomer in ons land neerstrijken is afhankelijk van het weer en de windrichting. In 2018 leken alle omstandigheden goed te zijn, maar uiteindelijk draaide de wind naar het noorden en werden de vlinders in andere richtingen geblazen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, want Nederland wordt dit jaar overspoeld door distelvlinders. 

Roots
Vogels
Een sierlijke jager

Een van de favoriete Nederlandse roofvogels van Roots redacteur Paul Bohre is de boomvalk. 'Hij bidt niet, zoals een torenvalk, maar is vooral een sierlijke luchtjager.'

Roots
Pionieren
De Marker Wadden

Dat de nieuwe groep natuureilanden de Marker Wadden inmiddels is opengesteld voor publiek, is bekend. Maar dat je er sinds april dagelijks met een veerboot naartoe kunt weet niet iedereen. Wie snel is, springt nog deze zomer aan boord en ervaart nu nog een beetje het gevoel van pionieren.

Roots
Fotografie
De muurhagedis, een ideaal fotomodel

In de serie “Uitgelicht” bespreekt een natuurfotograaf zijn of haar (recent gemaakte) foto. Deze keer vertelt Roots fotoblogger Bert Kok over het fotograferen van de muurhagedis. Soms zitten de wilde dieren gewoon in je achtertuin…

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer