‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 08-10-2021

Hjælpen kom fra ildsjæle - ikke fra systemet

Line og Kaspers tre børn har levet hele deres liv med en kræftsyg mor. Den hjælp, familien har fået, er kommet fra lederen i børnehaven, læger og sygeplejersker, familie og netværk. For der mangler systematiske indsatser, der griber børnefamilier, som rammes af alvorlig sygdom.
Læs hele historien

Børn som pårørende: En voksen skal være én, man kan stole på

Vi skal som forældre og nære voksne turde at være ærlige over for børn, når mor, far eller en søskende har kræft. Det er ikke let, men det er vigtigt. Børn kan tåle meget – men de kan ikke tåle at blive holdt uden for fællesskabet, fortæller Kræftens Bekæmpelses børne- og ungechef Per Bøge.
Læs mere

Julie svømmer for livet - og for tidligere kræftdiagnoser

Hvorfor fattede ingen mistanke om kræft, da Julie Meldrum Kruse gentagne gange gik til læge med symptomer? Det spørgsmål har hun stillet sig selv mange gange, efter hun for to år siden fik stillet en uhelbredelig kræftdiagnose. Men Julie giver ikke op. Hun er netop svømmet over Øresund - for sig selv og for at sætte fokus på, at kræft skal opdages tidligere.
Læs Julies fortælling

Tilbagefald af kræft kan ses i blodprøve

Målinger af kræft-DNA i blod kan forudsige tilbagefald af tarmkræft, ovenikøbet langt tidligere, end kræften kan ses ved en scanning. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, som er støttet af Kræftens Bekæmpelse. Forskerne tror på, at testen i fremtiden kan bruges til at skabe en bedre opfølgning.
Læs mere om forskningen

Naturterapeutisk mindfulness: Vi finder indre ro i naturen

Kan man lære mindfulness af naturen? Tag med i Jonstrup Vang Skov, hvor Kræftrådgivningen i Herlev har naturterapeutisk mindfulness for kræftpatienter. Naturen hjælper deltagerne med at finde ro, slippe tankerne og være til stede i livet, som det er nu.
Læs om mindfulness i naturen

Det skriver andre medier om kræft
 

Danmarks første klinik til screening for børnekræft

(Rigshospitalet 04-10-2021)

Kræft opdages sjældent tilfældigt hos et i øvrigt raskt barn. Ny klinik vil systematisk finde kræft hos børn og unge, før de oplever symptomer.
Læs nyheden

 Kvinder i hovedstaden kan få hurtigere hjælp mod brystkræft

(Berlingske 06-10-2021)

Kvinder i hovedstaden, som lider af brystkræft eller har mistanke om det, har nu udsigt til at få hurtigere hjælp end i dag. Flere privathospitaler melder sig klar til at udføre de undersøgelser, som skal bane vej for behandlingen og dermed reducere de alt for lange ventetider, der længe har været en realitet på brystkræftområdet i hovedstadsområdet. (bag betalingsmur)
Læs mere

Sundhedsplan: 10-20 nye nærhospitaler skal løfte hjælp til syge i Udkantsdanmark

(Berlingske 01-10-2021)

Syge skal have hjælp tættere på deres bopæl. Regeringen er på vej med et sundhedsudspil, der skal afbøde konsekvenserne af den centralisering, som sundhedsvæsenet har gennemgået. Eksperter ser en række problemer i udspillet.
Læs mere

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Debat: Et sundere Danmark kan mere

Forebyggelse, tidlig diagnostik, kvalitet og styrkelse af kommunernes rolle er kodeord for et sundere Danmark, der kan mere, skriver direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker i et debatindlæg bragt i Jyllands-Posten d. 3 /10.
Læs debatindlægget

Knæk Cancer styrker kræftsagen

I år er det tiende gang, at TV 2 og Kræftens Bekæmpelse samler danskerne om Knæk Cancer. Med de indsamlede penge har Knæk Cancer sat et markant aftryk på kræftsagen med støtten til kræftforskningen. Ikke mindst er der etableret 11 nationale forskningscentre.
Se Knæk Cancer projekter