Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 25 april 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
HLB Blömer versterkt zich met Verder Accountants | Fiscalisten
HLB Blömer breidt uit met het Utrechtse Verder Accountants | Fiscalisten. Ze gaan samen verder onder de naam HLB Blömer accountants en adviseurs. Het bedrijf groeit daarmee door naar een omzet van 15 miljoen euro.
Lees verder »
Kabinet repareert btw-vrijstelling commerciële schuldhulpverlening en maatschappelijk werk
Instellingen voor schuldhulpverlening en maatschappelijk werk met en zonder winstoogmerk blijven toch vrijgesteld van de btw, ondanks een uitspraak van de Hoge Raad die oordeelde dat de vrijstelling te ruim is geformuleerd en in strijd is met de wet. Het kabinet heeft dat nu met een beleidsbesluit gerepareerd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Professioneel Waarderingsrapport nodig?

Uw klant wil een waardering van zijn bedrijf. Maar zo’n waardering in Excel, inclusief rapport, kost u veel tijd. Met ValuePartner maakt u snel en efficiënt een professionele bedrijfswaardering op basis van DCF en relevante waardedrijvers. Overzichtelijk weergegeven in een strak vormgegeven PDF rapport. Kan zo aan de klant worden gepresenteerd!

Meer informatie »
Rijkste Nederlanders stallen vermogen in vluchtbox 2
Wie zeer vermogend is, heeft doorgaans nauwelijks box 3-vermogen. Het geld is dan om belastingtechnische redenen in box 2 gestald, zo blijkt uit interne memo’s van de Belastingdienst. En waarom ook niet, schrijft een medewerker die tevens voormalig adviseur is. ‘Als belastingadviseurs dit niet doen, doen zij hun werk niet goed.’
Lees verder »
Van Rij ziet structurele belasting op overwinst niet zitten
Financiën voelt er niets voor om wettelijk vast te leggen dat bedrijven die extra winst maken dankzij een crisis, via een overwinstbelasting altijd een extra bijdrage betalen aan de samenleving. Dat is te ingewikkeld, laat staatssecretaris Van Rij aan de Tweede Kamer weten, en de angst bestaat dat ondernemingen Nederland dan niet meer aantrekkelijk vinden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Privacy structuren, wat kan er en wat gaat er veranderen?

Op 1 juni bespreekt Hanneke Kroonenberg de impact van het Handelsregister en het UBO register 1 en 2 op de privacy van de DGA. Ze gaat in op privacy structuren met open CV en FGR en mogelijke afschaffing daarvan. Ook komen privacy structuren met besloten CV of FGR en met buitenlandse entiteiten aan bod, evenals het familiefonds en privacy.

Lees verder »
Europese Rekenkamer: coronasteun landbouw verstoorde concurrentie
De EU heeft met 712 miljoen euro rechtstreekse steun snel gehandeld om de toeleveringsketens in de Europese landbouw veilig te stellen, oordeelt de Europese Rekenkamer na een evaluatie. Maar de steun was niet gericht genoeg, waardoor de concurrentie in de sector is verstoord. 
Lees verder »
Familiebedrijven zetten duurzaamheid en digitaal bovenaan agenda
Ruim acht op de tien Nederlandse familiebedrijven hebben vorig jaar meer omzet geboekt, al groeien ze vergeleken met hun buitenlandse collega’s wat minder hard. Ze benoemen digitalisering en het beleid op het gebied van duurzaamheid als de belangrijkste aandachtspunten voor dit jaar, zo blijkt uit de elfde editie van PwC’s Global Family Business Survey. 
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Green Accountants: tips om efficiency te vergroten

Zodra Green Accountants acht jaar geleden de deuren opende, was het vanzelfsprekend dat het kantoor werkzaamheden zoveel mogelijk zou automatiseren. De oprichters werkten eerder bij een Big Four-kantoor. Ze waren gewend aan het gemak van goede software en willen daar geen concessies in doen.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Van beurs tot groene pionier: Hoe de Koninklijke Jaarbeurs duurzaamheid omarmt

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) vereist dat grote Europese bedrijven vanaf 2024/2025 rapporteren over hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Voor veel organisaties is dit een nieuwe uitdaging, aangezien informatiesystemen vaak nog niet op duurzaamheidsdoelen zijn afgestemd. Om bedrijven te inspireren en te begeleiden, deelt Sdu in deze blogserie de verhalen van verschillende […]

Lees verder »
Inspecteur-generaal: toeslagenstelsel moet zo snel mogelijk weg
Inspecteur-generaal Bart Snels van belastingen, toeslagen en douane vindt dat het toeslagenstelsel snel moet worden afgeschaft. Nog altijd komen elk jaar 150.000 huishoudens in financiële nood omdat ze zorg, huur- of een andere toeslag moeten terugbetalen, stelt hij in Trouw.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Een op zeven zzp’ers krijgt rekeningen niet betaald
Veel ondernemers in kleinbedrijf komen moeilijk rond; burn-out groeiend probleem
Flynth niet aansprakelijk voor naheffing fiscus over verkoop percelen
Column | Samen op weg naar de afgrond?
OPLEIDINGEN
Introductie in duurzaamheidsverslaggeving
NBA Opleidingen
12 mei 2023
Vaktechnische Actualiteiten (3)
Fiscount
5 juni 2023
Cursus Van familiebedrijf naar familiekapitaal
Accountancy Vanmorgen
6 juni 2023
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant (Assurance)
KRAMERKUIPER accountants|adviseurs
Purmerend
Supervisor Assurance | Amersfoort, Hoofddorp, Ede, Arnhem en Utrecht
CROP
Amersfoort, Hoofddorp, Ede, Arnhem en Utrecht
Financieel administratief medewerker
Fiscount
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN