Canvas

Hallo ,

“Eindelijk mogen de migranten zélf eens over migratie spreken.” Humo geeft  Kinderen van de migratie maar liefst ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ½ sterren. 
 

Kinderen van de migratie

Wist je dat precies 75 jaar geleden België en Italië het eerste akkoord tekenden waarmee arbeidsmigranten naar ons land werden gehaald? Na de Tweede Wereldoorlog had de Belgische economie - lees: de steenkoolmijnen - dringend arbeidskrachten nodig. En dus werden massaal mijnwerkers geronseld, eerst in Italië, Griekenland en Spanje. Na de mijnramp in Marcinelle kwamen ook arbeiders uit Marokko en Turkije. De zesdelige reeks Kinderen van de migratie brengt het volledige verhaal van die mensen voor het eerst op televisie.

Bekijk de volledige reeks via VRT NU 
 

Jongeren van hier

In de onlinereeks Jongeren van hier nemen jongeren met een migratieachtergrond het woord. Ze vertellen ons hun grootste wensen, wat hen boos maakt en waar ze zich thuis voelen.

Bekijk Jongeren van hier via VRT NU 
 

Extra's

Onder de indruk van de straffe getuigenissen in Kinderen van de migratie? Dan hebben we voor jou nog meer sterke en mooie verhalen die wij jou niet willen onthouden.  

Bekijk deze getuigenissen exclusief via VRT NU 

Beklijvende geschiedenis in je huiskamer

 
 

De verzetsdaden van 
onze oorlogsslachtoffers

 
 
 
advertentie
 

Ga het debat aan

Op woensdagavond 15 september komt Canvas met Kinderen van de migratie naar De Krook in Gent. Ontdek ongeziene fragmenten, luister naar getuigen en experten uit de reeks en ga nadien live met hen in gesprek. Fatma Taspinar leidt de avond in goede banen.

Reserveer hier je tickets 
Ga naar canvas.be
Facebook   Youtube   Instagram   Twitter