ELF Voetbal nieuwsbrief van 20-06-2022
Hoe Benitez en Waterman het keepersprobleem van PSV moeten oplossen

Het afgelopen weekend roerde PSV zich flink op de transfermarkt. Op één avond werd duidelijk dat de club van Ruud van Nistelrooy zich met twee nieuwe keepers gaat versterken. Walter Benitez wordt de nieuwe eerste doelman, terwijl Boy Waterman derde keeper zal zijn. Wie zijn de nieuwe sluitposten?


lees verder
'AZ'er Hatzidiakos wil naar buitenland, maar zegt AEK Athene af'

Pantelis Hatzidiakos wil deze zomer graag op zoek naar een nieuwe uitdaging. De 25-jarige centrale verdediger van AZ geeft de voorkeur aan een buitenlands avontuur. Een mogelijkheid om naar Griekenland terug te keren, sluit hij uit. Voorlopig althans.

lees verder
FOTO'S: Ajax presenteert nieuwe thuisshirt seizoen 2022/23

Woensdag begint het nieuwe seizoen voor Ajax en dus was het hoog tijd om het nieuwe shirt te presenteren voor de Nederlandse recordkampioen. Maandag vond deze presentatie dan eindelijk plaats op het officiële clubaccount en dat zorgde voor een stroom aan reacties op de sociale media. Wat vind jij van het nieuwe shirt van de Amsterdammers?

lees verder
Deze talenten zullen onder Schreuder hun kans willen pakken bij Ajax

In de komende week gaat het seizoen 2022/23 voor Ajax beginnen en dus start voor Alfred Schreuder zijn periode als hoofdtrainer van Ajax. Jonge talenten zullen de nieuwe oefenmeester van de Amsterdammers graag willen overtuigen en deze spelers hopen deze voorbereiding hun kans te gaan pakken. 

lees verder
Hoe Janssen de Nederlandse enclave aanvult bij Royal Antwerp

Deze week werd bekend Vincent Janssen terug is in Europa. De spits die bij het Nederlands elftal een prima indruk maakte, verruilt Monterrey voor Royal Antwerp. Janssen wordt niet de enige Nederlander bij de Belgische topclub, want hij gaat daar samenwerken met flink wat landgenoten. 

lees verder
AZ struint de Scandinavische markt wederom af: de tops en flops van afgelopen jaren

De laatste jaren is AZ steeds actiever gaan scouten in Scandinavië. Bijna elke transferperiode wordt er weer een aanwinst uit een van de noordelijke landen van Europa gepresenteerd. Sterker nog, ook nu is AZ weer bijna rond met een speler. Ditmaal een Zweed. De negentienjarige Mayckel Lahdo van Hammarby IF is bijna rond met de Alkmaarders. Daarmee sluit Lahdo aan bij een lange rij met voorgangers.

lees verder
Interview Robin Pröpper: "Carles Puyol vond ik altijd een echte leider"

Met de aanvoerdersband bij FC Twente om de bovenarm groeide Robin Pröpper dit seizoen uit tot een steunpilaar bij de Tukkers. En dat in zijn eerste seizoen in de Grolsch Veste, na een overstap van streekrivaal Heracles Almelo. Daar was de 28-jarige centrale verdediger, net als bij De Graafschap, ook al captain. "Ik kijk ook naar andere aanvoerders. Niet om ze te kopiëren, maar ik steek er wel iets van op."

lees verder
Palermo nieuwe club City Football Group: dit gebeurde er bij de andere teams die overgenomen werden

De omstreden City Football Group drukt haar stempel meer en meer op de voetbalwereld. Met Manchester City als hoofdbolwerk zijn de investeerders naar meer en meer clubs op zoek om over te nemen. NAC Breda wordt al een tijdje begeerd, maar nu lijkt Palermo het nieuwe kindje van de City Football Group te gaan worden. Wat kunnen ze in Italië gaan verwachten?

lees verder
Interview Teun de Boer: "Heel speciaal dat drie miljoen mensen naar jouw stem luisteren"

Zijn stem komt meerdere keren per week de woonkamer van miljoenen huishoudens in Nederland binnen. Teun de Boer was dit seizoen de commentator bij de wedstrijden in de Champions League op RTL7, waaronder die van Ajax. Bij ESPN was de stem van de dertigjarige commentator niet alleen bij de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie te horen, maar ook bij het buitenlands voetbal. En voor Viaplay verslaat hij darts. Tot anderhalf jaar geleden was de Berg en Daller Meester Teun. "Ik vond het altijd leuk om kinderen te vermaken met verhalen."

lees verder