ELF Voetbal nieuwsbrief van 06-02-2023
Hoe Carlens Arcus het aantal trefzekere landen in de Eredivisie naar 114 bracht

De liefhebbers van voetbalgeografie konden zaterdagavond weer een leuke statistiek bijschrijven. Vitesse-verdediger Carlens Arcus maakte het allereerste Haïtiaanse doelpunt in de Eredivisie. Volgens de statistieken bijgehouden door Transfermarkt betekent dat alweer het 114e land dat op het scorebord komt te staan in de Eredivisie. Genoeg reden om eens in die lijst met landen te duiken. 


lees verder
Samenvatting: Feyenoord - PSV (2-2)

Het loodzware programma van Feyenoord kreeg zondagmiddag een vervolg. Ditmaal was PSV te gast in De Kuip. Na een matige eerste helft, wachtte het spektakel op het tweede bedrijf. Vier doelpunten en een rode kaart later hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Bekijk hier de samenvatting.

lees verder
Deze 5 spelers werden te licht bevonden door Ajax, maar blinken dit seizoen uit in een topcompetitie

Het eerste elftal van Ajax halen is slechts weggelegd voor een handjevol spelers uit de groep van honderden junioren die jaarlijks trainen op De Toekomst. Alleen de grootste talenten krijgen de kans. Toch schat Ajax het talent van spelers niet altijd even goed in. Deze vijf spelers haalden de Johan Cruijff Arena niet, maar zou Ajax dit seizoen goed kunnen gebruiken.

lees verder
Het ELFtal van het weekeinde: Week 5

Derby's, monsteruitslagen en hattricks: dit weekeinde was het allemaal te zien op de Europese velden. Deze ELF spelers verdienen volgens ons een plaatsje in het beste elftal van het weekend.

lees verder
Interview Gerard en Lars Wiekens: "Ik had dit voor geen andere club dan WVV gedaan"

Hij geeft het eerlijk toe. Gerard Wiekens had dit seizoen het liefst als toeschouwer de verrichtingen van zijn jongste zoon in het eerste elftal van WVV 1896 gevolgd. De oud-profvoetballer van Manchester City en Veendam, en huidig assistent-trainer van FC Emmen, stuurt Lars Wiekens echter aan als hoofdtrainer van de eersteklasser. "Als ik thuiskom, bespreken we de wedstrijd altijd na."

lees verder
Heitinga nieuwe hoofdtrainer Ajax: deze voormalig jeugdtrainers gingen hem voor

De kogel is door de kerk: John Heitinga krijgt het vertrouwen van de directie en maakt het seizoen af bij Ajax. Hij was eerder nog jeugdtrainer en coach van de beloften van de Nederlandse recordkampioen. We kijken terug naar hoe voormalig jeugdtrainers bij Ajax 1 presteerden.

lees verder
PANNA! 73, Oranje-boys aan de top: over bromance, bizarre transfers, gekke contracten, slechtste landen, Van Hooijdonk en Tannane

De nieuwe PANNA! is er weer! Op de cover van nummer 73 prijken Wout Weghorst, Cody Gakpo en Daley Blind. Drie spelers die tijdens de zojuist afgesloten winterse transferwindow naar een Europese topclub vertrokken. In het nieuwe magazine zetten we de meest bizarre transfers ooit voor je op een rij, de gekste contracten die spelers ooit afsloten en stellen we de tien slechtste landen van de wereld aan je voor!

lees verder
Niet alleen Dani Alves en Mendy werkten zichzelf buiten het veld flink in de nesten

Wat hebben Dani Alves en Benjamin Mendy gemeen met elkaar? Inderdaad, beide spelers zijn backs, maar beide spelers hebben ook een aanklacht vanwege aanranding aan hun broek hangen. Spelers die de wet overtreden en een jarenlange gevangenisstraf riskeren. Je ziet het vaker in de voetballerij dan dat het je lief is. Deze spelers hebben zich flink in de nesten gewerkt.

lees verder
De vijf voetballende broers Van Daalen bij WSC en NAC Breda: "Dromen ervan om profvoetballer te worden"

De afgelopen jaren was Leon van Daalen een bekend gezicht bij het secretariaat van WSC. Vijf keer kwam hij een zoon aanmelden als lid van de Waalwijkse zondag tweedeklasser. Sudeeys (16), Saabir (12) en Samir (10) spelen inmiddels in de jeugdopleiding van NAC Breda. Suheeyb (18) en Sufyan (14) dragen nog altijd een oranje shirt. "We dromen er allemaal van om profvoetballer te worden."

lees verder