ELF Voetbal nieuwsbrief van 26-05-2020
Hoe de magische Champions League-finale van 1999 weer tot leven kwam voor Stam en Van der Gouw

Het is vandaag 21 jaar geleden en vergeten zullen ze het nooit. Jaap Stam (47) en Raimond van der Gouw (57) veroverden op 26 mei 1999 de Champions league met Manchester United. In Camp Nou werd Bayern München verslagen. En hoe. Dat maakte die avond nog legendarischer, vertellen de oud-spelers van United. Over The Great Escape, het perfecte seizoen en een bijzondere reünie. Wij spraken de twee Nederlanders vorig jaar rond het twintigjarig jubileum van de finale in Barcelona.


Lees verder
Interview Istvan Bakx: "Zuid-Afrika is een land vol contrasten"

Normaalgesproken had Istvan Bakx (34) dit seizoen voor Spakenburg gevoetbald, maar de ervaren Zeeuw kreeg afgelopen zomer de kans om zijn profloopbaan te verlengen. En wat voor een kans, want Bakx trok naar Zuid-Afrika om te voetballen voor Ajax Cape Town. Over walvissen spotten, de grote contrasten in het land en de knollentuinen richting de grens met Mozambique.

Lees verder
Vergeten Helden Special: Achttien interviews met uit het oog verloren helden

Jaren, seizoenenlang waren ze de helden van de Eredivisie. Eenmaal verdwenen van de Nederlandse velden raakten ze in de vergetelheid. De een wat meer dan de ander. ELF Voetbal speurde negentien voormalige spelers op en tekende hun verhaal op. Dat leidde tot een extra dik nummer: de Vergeten Helden Special.

Lees verder
Interview Ferrie Bodde: "De kans was groot dat ik niet meer wakker werd"

Zijn twee zoons stonden aan het ziekenhuisbed om afscheid te nemen. "De verpleging had gebeld. De kans was groot dat ik niet meer wakker werd." Ferrie Bodde spotte met de medische wetenschap en zit weer boordevol ambitie. De voormalige middenvelder wil het liefst aan de slag als scout.

Lees verder
PANNA! 49 met alle transfertoppers van nu en veel meer!

Alles wordt weer een beetje normaler. De scholen zijn weer open, je mag weer voetballen en straks ook naar de bioscoop. Om het feest compleet te maken, is de nieuwe PANNA! uit. Nummer 49 staat vol met leuke interviews, overzichtjes, tips, strips en deze keer vooral veel transfertoppers!

Lees verder
ELFtal: De ELF beste jeugdproducten die Real Madrid liet gaan

De jeugdopleiding van Real Madrid staat hoog aangeschreven. Verschillende Madrileense talenten groeiden in het Santiago Bernabeu uit tot absolute wereldtoppers. Doorbreken in de Spaanse hoofdstad is echter niet voor iedereen weggelegd. Deze elf toptalenten werden te licht bevonden voor Real Madrid.

Lees verder
Interview Eric Viscaal: "Ajax was die handelswijze beu, logisch"

Saoedi-Arabië, Mexico, Verenigde Arabische Emiraten en weer Saoedi-Arabië. Waar Eric Viscaal als voetballer zijn stiftjes, kapbewegingen en snoeiharde schoten op een halfjaar na uitsluitend in het shirt van Nederlandse en Belgische clubs toonde, daar predikt de 52-jarige Brabander zijn kennis na zijn afscheid juist ver van huis. "Het blijft jammer dat mijn transfers naar Newcastle United en Ajax door ongelukkige omstandigheden afketsten."

Lees verder