ELF Voetbal nieuwsbrief van 31-03-2020
Hoe de rentree van Daniel Schwaab bij PSV in het water viel

Daniel Schwaab vertrekt aan het einde van dit seizoen bij PSV. De centrumverdediger beschikt over een aflopend contract en PSV heeft besloten die verbintenis niet te verlengen. Zijn laatste jaar in het Philips Stadion werd geen groot succes voor de Duitser.


Lees verder
ELF Voetbal 3: Ziyech, Kluivert, Bosz, Adekanye, de boekenclub van Heracles en meer!

Coronavirus of niet. De nieuwe ELF Voetbal is er weer. In deze editie interviews met onder andere Justin Kluivert, Peter Bosz, Alfred Schreuder, Bobby Adekanye en Somália. We gingen op bezoek bij de boekenclub van Heracles Almelo, liepen mee met sc Heerenveen-gastvrouw Judy Bruinsma en spraken met de eeneiige tweeling van MVV, Shermar en Shermaine Martina. En volop aandacht voor het afscheid van Hakim Ziyech. En nog veel meer!

Lees verder
PANNA! 48 met Kluivert, Mbuyamba, Zirkzee, Ruud Gullit, Ajax-speelster Kay-lee en ingooitips

Bah, wat saai zo zonder voetbal! Net nu de competities echt spannend werden, legt het coronavirus alles lam. Gelukkig is de nieuwe PANNA! er weer! Haal nummer 48 snel in huis! Weer met superveel leuke verhalen, quizzen en strips.

Lees verder
Schrijf je in voor de PANNA! Football Experience!

Wil jij ook ervaren hoe het is om te leven als een echte profvoetballer? Schrijf je dan nu in voor de PANNA! Football Experience en ontvang 15% vroegboekkorting op dit geweldige voetbalkamp!

Lees verder
Interview Nino Roffelsen, Jong Sparta: “Ik ben het cement tussen de stenen”

De break door het coronavirus kon niet ongunstiger vallen voor Nino Roffelsen. Na een onfortuinlijke start bij Jong Sparta Rotterdam was de 21-jarige middenvelder eindelijk volledig fit en had hij een basisplaats veroverd. “De trainer was tevreden, ik begon langzaam in mijn ritme te komen. Dit is balen.”

Lees verder
Groundhopverhalen: Vuig, vuiger, Blackpool

Een online definitie van vuig: moreel verwerpelijk, verdorven, gemeen, laag. Dat klinkt als een woordweb voor Blackpool. Alles dat mis is in de wereld komt samen in Blackpool, en dan vooral op de boulevard. Alles is lelijk, gefrituurd, cynisch, smakeloos, verslavend, vuil en over het algemeen nog xenofoob ook. Dat waren mijn bevindingen tijdens mijn bezoek aan het stadje voor de kustderby tegen Fleetwood.

Lees verder
Groundhopverhalen: Blij dat je hier bent?

Adel verplicht? Dat ook weer niet, maar veel van wat ik voor werk doe heb ik te danken aan een vuurdoop bij Antwerp. Op een gloeiende juliavond die – eerlijk is eerlijk – een paar weken te vroeg kwam voor de club, vierde Antwerp zijn rentree in de hoogste Belgische voetbalklasse. 28 juli 2017, ik weet het nog goed. Antwerp 0, Anderlecht 0. Draak van een pot.

Lees verder
Quiz! Hoeveel van de 36 spelers met meer dan 18 doelpunten in 2019/2020 kun jij opnoemen?

Het voetbalseizoen ligt momenteel stil, maar in de top-10 competities van Europa zijn dit seizoen genoeg duels gespeeld om een balans op te maken. ELF Voetbal zocht uit welke spelers verdeeld over de competitie, beker en continentale toernooien meer dan achttien doelpunten maakten. Hoeveel kun jij er opnoemen?

Lees verder
Hoe is het nu met de jeugdspelers van Feyenoord die voor hun achttiende naar het buitenland vertrokken

Voor veel jeugdspelers is een contractaanbieding van Manchester United, FC Barcelona of Bayern München een droom die in vervulling gaat. Of het een verstandige keuze is om op je zestiende verjaardag naar een absolute topclub te vertrekken, zal later pas blijken. Ook bij Feyenoord liepen er in het afgelopen decennium spelers op zeer jonge leeftijd weg uit Rotterdam. Hoe is het nu met ze? Zijn ze doorgebroken, of is de verkeerde keuze gemaakt?

Lees verder