Blazen is slecht voor je
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Wie is de dickpicstuurder? Dit zegt de wetenschap erover

Wat gaat er toch in vredesnaam door je hoofd gaat als je denkt dat een vrouw het leuk vindt om ongevraagd een foto van je geslachtsdeel te krijgen? Op die vraag zochten wetenschappers in 2019 het antwoord. Dit zijn de resultaten. 

 
 
Quest
 

Podcast Questies

Zijn hypochonders gezonder omdat ze op tijd bij de dokter zijn?

'Wat je zou kunnen denken, is dat niemand zo gezond is als een hypochonder. Ze zijn altijd bezig met hun gezondheid. Ze zoeken gelijk uit wat er aan de hand is, en ze zullen zich nooit te laat melden bij de dokter', aldus Quest-redacteur Pepijn. Klopt deze redenatie? Of zijn hypochonders juist erg ongezond? Daarover en nog veel meer praten vier Quest-redacteuren in de nieuwe aflevering van Questies.

 
 
 
Koop de Quest-scheurkalender nu met een leuke korting  

Koop de Quest-scheurkalender nu met een leuke korting

Ja, het jaar is al eventjes begonnen. Maar het is nog niet te laat om jezelf iedere dag een beetje wijzer te scheuren. Voor maar € 9,99 koop je een van onze scheurkalenders. In de Vraag- en Antwoordversie beantwoorden we maar liefst 365 vragen. In de kalender van Quest Historie duiken we in de kranten van vroeger, en voor de kleinste Quest-lezer is er de scheurkalender van Quest Junior. Dat betekent eindeloos plezier met puzzels, doedingen en fascinerende dierenweetjes.

 
Quest
 

Waarom vieren we Valentijnsdag op 14 februari? En hoe lang doen we dat al?

Hoe een oeroude traditie precies is ontstaan, is vaak lastig te zeggen. Het is immers al heel lang geleden, en legendes en mythes zijn niet bepaald betrouwbare geschiedenisverslagen. Toch is er een duidelijk moment in de geschiedenis waarop Sint-Valentijn en de romantiek aan elkaar werden gelinkt. Deze (door sommigen uitgekotste) feestdag danken we aan een Britse schrijver...

 
 
Quest
 

Blaas jij je kaarsjes altijd uit? Na het lezen van dit artikel niet meer

Er bestaan grofweg vier scholen van kaarsendovers. Blazers, buigers, knijpers en verstikkers. Op alle manieren krijg je de kaars uit, maar ze zijn niet allemaal even gezond. Hoe doof je het best een kaars?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Daarom breng je de hele avond op het toilet door als je veel thee drinkt

Na het drinken van een kop thee moet je vaak al snel naar de wc. De cafeïne krijgt hier vaak de schuld van: het zou je nieren stimuleren om meer en sneller urine aan te maken. Klopt dat?