Nieuwsbrief van 9-6-20 6:30:25
Online bekijken

Innovaties en oplossingen rondom BENG

Gorter is klaar voor BENG

Vanaf 1 januari 2021 wordt de energieprestatie-eis voor nieuwbouw aangescherpt naar Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG). Gorter luiken voldoen dankzij continue investeringen in kwaliteit en daarbij behorende isolatiewaarden aan de normen van BENG.
 

Efficiënt isoleren doe je met de nieuwste spouwmuurisolatie TP 432KD

Om aannemers een efficiënt antwoord te geven op de uitdagingen rond de ingang van de BENG-norm en de Wet Kwaliteitsborging, die lange tijd ook per 1 januari verwacht werd, introduceerde Knauf Insulation een nieuwe spouwmuurisolatieplaat: TP 432KD. Deze glaswol spouwmuurisolatie met ECOSE biedt aannemers een aantal voordelen.

Luchtdicht isoleren zonder koudebruggen

Beperking van de energiebehoefte is de eerste en belangrijkste stap bij BENG. De isolatieschil speelt hierbij een cruciale rol. Hiermee is niet alleen de hoogte van het isolerend vermogen bedoeld, maar ook de zorgvuldigheid bij de montage. Want hoe zit het met de luchtdichtheid en met het vermijden van koudebruggen? IsoBouw geeft een uitleg.

Verwacht tot wel 45% meer snelheid tijdens de installatie met de nieuwe compacte kunststof SPEED-verdeler van REHAU

Met REHAU vloerverwarming begeef je je op het gebied van Smart Comfort. Complete, betrouwbare en ergonomisch goed doordachte systemen voorzien van slimme technische details om zowel de installatie als service zo snel en smart mogelijk te maken. Nieuw in ons productgamma is de SPEED HKV-D P verdeler – een compacte en snel te installeren kunststof verdeler.

Schöck Isolink® TA-S: slankere gevels, snelle terugverdientijden

Afgelopen jaar introduceerde Schöck op GEVEL 2020 het platform Gevellink. De plek voor de gevelindustrie waar al haar producten, co-creaties en leveringsprogramma's met Isolink® verkrijgbaar zijn. Isolink® is een totaal nieuwe benadering van gevelverankeringstechniek op basis van glasvezelcomposiet (Combar®), waarmee een koudebrugprobleem wordt opgelost dat jarenlang onopgemerkt is gebleven in de gevel.

Duurzaamheid heeft niets te maken met techniek

Jan Henk van der Wijk, Marketing en Communicatie Manager van ATAG Verwarming Nederland B.V. geeft zijn visie op verwarming en hoe we daar in de toekomst mee om moeten gaan om een leefbare planeet te houden. Verwarming geeft warmte. En warmte is voor een mens een van de eerste levensbehoeften. Simpel gesteld; als het niet warm is in huis, is de gezelligheid en stemming ver te zoeken. Wat ATAG betreft is warmte dan ook gewoon een eerste levensbehoefte.

Welke invloed hebben ventilatie en zonwering op BENG?

Voor nieuwbouwwoningen geldt dat aanvragen van de omgevingsvergunning moeten voldoen aan de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Die eisen worden vertaald in vier BENG-indicatoren. De markt heeft behoefte aan concrete informatie. Dat merkt ook ventilatie- en zonweringspecialist Duco. BENG is geïnspireerd op het principe van de trias energetica: eerst de energievraag beperken, dan energie uit hernieuwbare bronnen gebruiken en voor het restant eindige energiebronnen efficiënt benutten.

Zoek een goede balans tussen duurzaamheid en gezondheid van gebouwen en hun gebruikers

Met de aankomende BENG-eisen moeten duurzame nieuwbouw en renovatie van bestaande bouw eraan bijdragen dat Nederland zijn energiedoelen haalt. Maar hoe kun je hierbij een natuurlijke balans vinden tussen het reduceren van energieverbruik en het bevorderen van gezond wooncomfort? Een dakrenovatie is een eenvoudige maar effectieve manier om een bestaande woning energiezuiniger te maken.
4.625
Leveranciers
25.853
Producten
872.880
Gebruikers
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.