Hoe duidelijk moet het zijn?

4 years ago


Text only:

U kunt ons ook volgen op LinkedIn, Facebook en Twitter.


Als deze e-mail niet goed wordt weergegeven klik dan hier om de e-mail in uw browser te openen.
OKTOBER 2014
Wat eraan vooraf ging
Campagne
Nieuwe site: checkdereclamecode.nl
Mediaplan
De campagne in het kort
Tot slot


 

Geachte heer Do,


Hoe duidelijk moet het zijn? en Hoe fatsoenlijk moet het zijn?
Dat zijn de centrale vragen in de awareness campagne van Stichting Reclame Code (SRC). In deze speciale editie van onze nieuwsbrief presenteren wij u de b-to-b campagne, leggen we uit waarom we hiertoe hebben besloten en vertellen we over de nieuwe website www.checkdereclamecode.nl. Ten slotte leest u het commentaar van enkele gewaardeerde vakgenoten.


                     
Wat er aan vooraf ging
Eerder dit jaar vierde Stichting Reclame Code haar 50-jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan onderzocht bureau Trendbox hoe mensen die zich professioneel bezighouden met reclame aankijken tegen reclamevoering in dit digitaliserende tijdperk. Tevens werd een grote groep consumenten gevraagd in hoeverre men bepaalde uitingen daadwerkelijk als reclame herkenden. Herkenbaarheid van reclame is immers een belangrijke pijler in de Nederlandse Reclame Code. Daarnaast dient reclame ook betrouwbaar, fatsoenlijk en eerlijk te zijn.
Lees meer


Campagne
Stephan Pröpper en Romy Garnaat van Wunderbar Worldwide (binnen een maand online bereikbaar) tekenen voor de opvallende en grappige campagne die mensen direct raakt met de inhoudelijke boodschap. In elke uiting een vraag. En bij aanklikken word je direct geleid naar de nieuwe en toegankelijke website checkdereclamecode.nl.
Otto van der Harst:
De Nederlandse Reclame Code is actueler dan ooit. Met de komst van de digitale media is het zinnig het publiek en de makers nog eens te wijzen op wat de code wel en ook weer niet regelt.
Lees meer
Nieuwe site: www.checkdereclamecode.nl
De website is laagdrempelig en richt zich op reclamemakers in de volle breedte. Al bij een eerste bespreking kunnen zowel creatief als marketeer in een paar stappen en aan de hand van enkele vragen nagaan waarom hun idee of uiting al dan niet verantwoord is. Er is aandacht voor algemene regelgeving, maar ook veel branche-specifieke dilemma’s. Deze website is feitelijk het voorportaal van de site www.checksrc.nl die dieper ingaat op regelgeving en do’s and don’ts.
Lees meerMediaplan
De campagne is ontwikkeld met de gedachte dat er veel geshared en over geschreven wordt. Op de social media zijn de uitingen dan ook veelvuldig zichtbaar. Fiona Vening zal met plezier trainingen verzorgen bij bureaus, adverteerders en media-exploitanten, in het verlengde van de campagne en nieuwe site.
Lees meerDe campagne in het kort
Lees meer


Tot slot
Deze campagne gericht op en in het belang van alle reclamemakers heeft uw steun nodig. Ondersteunt u het principe van zelfregulering ten behoeve van verantwoorde reclame, spreekt de boodschap u aan, ziet u het belang van de nieuwe website, dan kunt u daar uiting aan geven door hem te delen.
Lees meer


 
De volgende kwartaal-nieuwsbrief van Stichting Reclame Code kunt u eind oktober 2014 verwachten.
 
 Raadpleeg onze
 website voor
 meer informatie
 over de SRC.
  • Gegevens wijzigen
  • Afmelden
     nieuwsbrief

  • Contact

Uitspraken via RSS-feed
Wist u dat u alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep kunt raadplegen via de uitsprakendatabase op www.reclamecode.nl. U kunt zich hier (gratis) abonneren op de Feed.


COPYRIGHT © 2014 | WWW.RECLAMECODE.NL | DISCLAIMER

Reclamecode.nl

Categories: Media advertising agency
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018