Quest Mail - Elke week weer de leukste weetjes in je box.

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie.

Dinsdag 20 december 2016
Weetje: Tafelgenoten bestellen vaak hetzelfde

Smakelijk lezen!

Hoe onderscheid je de eetfabels van de voedselfeiten? Lees de nieuwe Quest Extra, helemaal over eten! Zo lees je of lokaal eten écht beter voor het milieu is en of vers voedsel gezonder is. Verder: vet lijkt zijn duivelse imago te verliezen. Kunnen we nu echt zorgeloos vlees en gebak eten? En hoe komt smaak tot stand?





Hoe gemiddeld eet jij?

Eet jij geregeld aardappelen, groenten en een stukje vlees? Drink jij een glas melk bij je bruine boterhammen met pindakaas? Het RIVM onderzocht het eetgedrag van 2237 Nederlanders. Met deze test kun je jezelf met hen vergelijken. Eet jij gemiddeld?

 





Zijn augurken groente of fruit?

Het blijft een lastige kwestie, het verschil tussen groente en fruit. Tot groente rekenen we officieel alles wat wortel, stam, blad of bloem is van een eetbare plant, struik of boom. Hoe zit het met augurken?
 





Weet jij hoe het heurt tijdens het kerstdiner?

Etiquette, misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een gezellige kerst, maar de juiste tafelmanieren zijn wel wenselijk. Weet jij hoe het hoort? Test of je klaar bent voor het kerstdiner.
 





Blader alvast door de nieuwste Quest EXTRA

Quest zocht uit wat de beste snack van Nederland is. Wie wint: de kroket, frikandel, kaassoufflé of berehap? Verder: waarom proeven belangrijker is dan horen en zien. Plus: waarom gaan veel mensen tegenwoordig voor ‘puur’ en ‘eerlijk’ voedsel? En is dat gezonder of lekkerder?





Welk voedingsmiddel houdt je het langst in leven?

Stel dat er nog maar één natuurlijk voedingsmiddel bestaat, met welk eten houd je het dan het langst vol? En waaraan ga je uiteindelijk dood?





Science kitchen

Verras je gasten tijdens het kerstdiner met aardbeien die naar kauwgum smaken of groenten die naar passievrucht smaken! Met de aromavorken haal je de leukste goocheltrucs uit met je eten. Wie nodig jij uit voor kerst?