Gratis werkbladen | Tips om offline te gaan | Zo ga je de zomerdip tegen!
Klik hier voor de webversie »
Ontspannen de zomer in
Fijne vakantie!
Bijna vakantie!
Het is bijna zover! De zomervakantie begint en daarmee (hopelijk) ook de ontspanning! Ga je op vakantie? Of blijf je lekker thuis? Wat je ook gaat doen, met de tips uit deze nieuwsbrief ga je helemaal offline. Lees welke leuke kinderenboeken (mét gratis werkbladen) niet mogen ontbreken in je koffer én download een leuke, gratis kaart waarop je een persoonlijke boodschap voor je leerlingen kunt schrijven. Fijne vakantie!
Offline gaan:
hoe doe je dat?
Als leerkracht heb je het erg druk in de laatste periode. En je bent tegenwoordig 24/7 online, waardoor je de hele dag door prikkels krijgt. Dat maakt dat er een nieuwe trend is ontstaan: digital minimalism op vakantie. Weg met al die meldingen en het continu bereikbaar zijn en even echt tot rust komen. Met de tips op deze gratis poster ben je aardig op weg.
De leukste tips!
voor jouw leerlingen
Het onvermijdelijke afscheid van je leerlingen komt nu snel dichterbij. Wat zul je ze missen! Geef je jouw leerlingen nog iets mee zodat ze terug kunnen denken aan dit schooljaar? Met een persoonlijke boodschap erbij maak je het nog leuker! We hebben een kaartje gemaakt (er is een juffen- en een meestervariant) dat je daarvoor kunt gebruiken. Veel succes met de laatste loodjes en succes met afscheid nemen!
Schrijven maar!
Zomerlezen:
vijf tips om de zomerdip tegen te gaan
Om het succes van de leesontwikkeling gedurende het afgelopen schooljaar vast te houden en te voorkomen dat een terugval optreedt, is het belangrijk om ook thuis regelmatig te blijven lezen: zomerlezen noemen wij dat. Hoe zorgen ouders ervoor dat de leesontwikkeling van hun kind tijdens de zomervakantie gewoon doorgaat? Je vindt in dit artikel alle tips.
Lekker doorlezen in de zomer!
zo bereid je leerlingen voor op de brugklas
Het is belangrijk om kinderen in groep 8 gerust te stellen, want er gaat voor hen veel veranderen’, vertelt de 12-jarige brugklasser Bregje. Hoe bereid jij je leerlingen voor op deze overgang? Op de nieuwe vakken en de grotere hoeveelheid huiswerk? Twee brugklassers delen hun ervaringen.
Ervaringen van twee brugklassers
Nieuws voor na de zomer!
Praktische methode-informatie

We hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd op basis van je persoonlijke Zwijsen-profiel. Zie je geen artikelen? Dan kan het zo zijn dat je profiel niet gevuld of niet compleet is.
Vul hier je profiel aan »

Vragen over je methoden of methodekeuze?
Stel ze aan ons!
De juiste methode kan kinderen het plezier in bijvoorbeeld rekenen of taal teruggeven. Onze methodeadviseurs zijn specialisten in het keuzetraject voor een nieuwe methode. De adviseurs hebben allemaal een achtergrond in het onderwijs en spreken jouw taal. Ze staan je graag bij met deskundig advies en begeleiding op maat.
Lees verder
Is deze nieuwsbrief naar je doorgestuurd?
Dat is aardig! Ontvang zelf ook een Schooljournaal op maat:
klik hier om je in te schrijven.
Volg je Zwijsen al?

Profiel wijzigen | Contact |  Bezoek zwijsen.nl |  Afmelden